Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er utryg

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

 

Det lyder til, at du nok blev overrasket og lidt forskrækket, da dine forældre ikke var i køkkenet som du forventede. Måske blev du lidt ked af, at du ikke lige kunne tale med dem, som du havde brug for lige der.

En forskrækkelse kan godt tage lidt tid inden du er helt rolig igen. Jeg vil give dig mulighed for, at se det du oplevede fra en lidt anden vinkel. Forhåbentlig kan det gøre, at du også får plads til andre følelser om det

Jeg tror, at det hul du føler mellem dig og dine forældre, handler om at du ikke har tænkt over, at dine forældre har sex? Det kan også være lidt mærkeligt at tænke på og utrygt at høre.

Måske kan du tænke på, at dine forældre også er kærester med hinanden og det at de har sex er et tegn på, at de har de godt sammen. At de gerne vil være sammen med hinanden nu og i fremtiden. Så jeg tænker, at når du kan mærke de lidt ubehagelige følelser, kan du måske tænke på, at dine forældre holder rigtig meget af hinanden og det er godt for jeres familie. Hvis du får lidt ubehagelige billeder i hovedet, når du tænker på hvad de lavede, kan du måske forestille dig, at det er en film, hvor du skruer ned for lyden og kan spole hurtigt frem. Vil det mon hjælpe dig?

Jeg gætter på, at dine forældre troede at du sov og de ikke forstyrrede andre i huset. Derfor kan det være en idé at sige til dine forældre, at du ikke kunne sove den aften og at du blev utryg da du ikke kunne se dem...Så ved de, at du blev lidt forskrækket den aften. Måske kan du også sige, at du hørte dem eller nogle lyde fra deres værelse...hvis du har mod på det?

 

Jeg kan godt forstå, det er en oplevelse, der lige kræver lidt tid at bearbejde. Jeg håber du har mod på at snakke med dine forældre om det eller en god veninde/ven om, hvad du oplevede? Du kan også bruge 116111 og få en snak med os om det.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat