Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er bekymret for mig eks.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Jeg kan godt forstå, at du er frustreret over din ekskærestes opførsel. Det er slet ikke iorden, at han truer med at begå selvmord, fordi du har slået op med ham.

Du skriver, at du blev forelsket i en anden, og så synes jeg, at det var helt rigtigt af dig at stoppe forholdet. Det lyder jo heller ikke som om, han var særlig sød ved dig den sidste tid, I var kærester. Derfor er det, for mig, også en lidt uforståelig opførsel, at han først aflyser mange aftaler og ikke svarer på beskeder og, når du så slår op med ham, går i den helt anden grøft og truer med at begå selvmord.

Han sætter dig i en helt urimelig situation, og det kan aldrig været dit ansvar, om han begår selvmord eller ej. Men jeg kan godt forstå, at du bliver bange og bekymret. I mange tilfælde er trusler om selvmord et råb om hjælp. Jeg tænker derfor, at din ekskæreste lige nu har det rigtig svært med nogle ting, som ikke har noget med dig at gøre, men som lige nu går ud over dig, fordi du har afvist ham. Giver det mening?

Derfor tænker jeg, at det ville være en rigtig god ide at kontakte hans forældre, som du foreslår. Du skal ikke stå alene med hans selvmordstrusler. Du skal have nogle voksne til at tage over og give ham den hjælp, han har brug for. Du skal give det ansvar videre, så du kan leve dit liv, som du har lyst til og ikke hele tiden skulle forholde dig til ham.

Er der mon andre voksne, du også kan tale med om det? Nu ved jeg jo ikke, hvor godt du kender hans forældre, men jeg tænker, at det ville være godt for dig at tale med en voksen, som du kender godt og har tillid til, om din situation. Det kunne fx være dine forældre, en lærer, en moster eller en helt anden. Kunne det mon være en mulighed?

Jeg håber, du kan bruge mit svar. Ellers er du altid velkommen til at ringe eller sms´ e til Børnetelefonen på 116111.

De kærligste hilsner fra Børnetelefonen 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat