Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er bange for min storebror

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Tak for dit brev til BørneTelefonen. Hvor er det godt, du skriver ind og fortæller om, hvad der sker hjemme hos dig. Du er virkelig god til at sætte ord på hvordan du har det.

Jeg tror, at de allerfleste ville blive utrygge ved at dele hjem med en bror, der kun viser følelses-tomhed og aggressivitet overfor resten af familien.

Hans tomhed for følelser betyder jo, at det kan være svært for dig at mærke, hvor du har din bror. Og hvad han kan finde på.

Jeg kan nemt sætte mig ind i, at man kan komme til at frygte for, at det værste kan ske. Ligesom du nu går og frygter for, om din bror kan finde på at gøre dig eller dine forældre noget. Det må virkeligt være anstrengende!

Faktisk er du langt fra den eneste, der oplever, at det kan være meget svært at have søskende, der kan blive aggressive. Derfor synes jeg, at det er super godt og sejt, at du har skrevet.

Mit bedste råd til dig er at dele dine tanker og følelser med dine forældre. Det er vigtigt, at du får talt med dem om det, så du kan være tryg i dit hjem. Du kan sige noget i retning af: ”Jeg synes nogle gange det kan være svært når min bror bliver aggressiv. Jeg bliver  bange”.

På den måde giver du også dine forældre en chance for at forstå, hvor meget din brors opførsel påvirker alle i familien. Jeg tror, at din mor har brug for at  forstå, at hun og din far er nødt til at gøre noget. Du hjælper hende faktisk ved at gøre opmærksom på problemet.

Hvis du oplever det kan være svært at snakke med dine forældre, kunne du prøve at skrive et brev. Du beskriver så fint dine følelser og bekymringer i dit brev til BørneTelefonen. Måske kan du genbruge nogle af de samme ting i brevet? Jeg tænker, at et brev kunne være en god mulighed for at få sagt de ting, du har brug for. Ofte hjælper det at snakke om tingene. Hvordan tror du, at det ville være?

Eller har du mon nogle gode bedsteforældre du plejer at tale godt med? – eller en helt anden du har tillid til. Du kunne snakke med?

Du kan altid ringe til Børnetelefonen på 116 111, hvor der er en sød voksen der er klar til at hjælpe dig. Hvis du får brug for at vende tingene endnu en gang – eller hvis du får brug for flere ideer til, hvordan du kan tale med dine forældre om din bror.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat