Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg er bange for min far

hej børnetelefonen

jeg er bange for min fordi nogle gange bliver han så sur at jeg begynder at tænke at han vil slå mig

nogle gange er jeg bange for at han vil voldtage mig

plese hjælp mig

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Det er meget ubehageligt at føle sig utryg over for en af sine forældre. Man kan gå rundt og være bange for at ’gøre noget forkert’? Eller måske går man hele tiden og holder øje med, hvilket humør ens far er i? Det er rigtig hårdt at skulle være sådan på vagt. Du har ret til at være tryg – også sammen med dine forældre.

Måske har du allerede tænkt på det, men noget af det vigtigste, er, at du får talt med en voksen, som er tæt på dig. Hvordan snakker du f.eks. med din mor? Hvis du ikke har snakket med hende om det, kunne du så finde på at gøre det? Det kan være en rigtig svær samtale at tage op. Det kan være svært at finde ud af, hvordan man skal starte den – hvad skal man sige? Hvis du har det sådan, kan du måske vise din mor det brev, du har sendt til os, måske sammen med svaret her? På den måde kan din mor hurtigt læse, hvad det drejer sig om. Så kan I snakke sammen ud fra dét.

Det kan også være, at du har mere lyst til at sige det selv. Så kunne du f.eks. starte med at spørge hende, om I ikke lige kan snakke sammen en dag, bare jer to. Så ved din mor, at du gerne vil tale med hende om noget, din far ikke skal være med i. Det kan også være, du hellere vil tale med en anden voksen tæt på dig?

Nogle gange kan det godt være svært at snakke om, for det er ikke altid, man kan sætte fingeren på, hvad der præcist gør én utryg. Men det betyder ikke, at det ikke er en ’rigtig’ følelse, du har. Og det er noget, en voksen tæt på dig må hjælpe dig med at løse.

Hvis du er lidt i tvivl om, hvordan du kan åbne snakken med din mor, er du meget velkommen til at SMS’e eller ringe til BørneTelefonen på nummer 116 111 eller skrive til os på Chatten.

Godt, du skrev herind! Næste skridt er at tale med din mor eller en anden voksen – eller kontakte BørneTelefonen for at få flere råd. Du er allerede godt på vej!

De kærligste hilsner
BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat