Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er bange for mig selv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tak for, at du letter dit hjerte, for det kan også hjælpe andre unge, der kan genkende sig selv i din historie. Du har været rigtig god til at beskrive din situation og det siger mig, at du er en pige der er god til reflektere over hvem du er og hvorfor.

Hvor har du bare været stærk! Det er så godt, at du har snakket med pigen fra din klasse og inklusionspædagogen, om hvordan du har det. Det er helt rigtigt at inklusionspædagogen har underretningspligt, som betyder at hun har pligt til reagerer på det som du har fortalt hende – så du kan få den hjælp, som du har brug for. Det er ikke altid let at få hjælp, når man har kæmpet alene rigtigt længe. Det kan det være så svært at turde tro på, at det hjælper og svært at give sig selv lov til ikke at skulle være stærk og ikke gå med det alene. Jeg tænker, at det må kræve meget energi og mod fra dig. Men jeg fornemmer også, at du er en stærk pige, som allerede er godt i gang og arbejder hårdt for at få det bedre. Når man mærker, at der er nogen som hjælper en, kan der komme ting frem som man ikke har kunne udtrykke før - fx agressionen der dukker op nu, den har der måske ikke være plads til, da du gik med tingene selv og var ked af det. Mon det er det der sker nu?

Som du sikkert mærker, løser cutting ikke problemerne, og det kan være svært at komme ud af det uden hjælp. Hvis du har lyst, kan du læse om, hvordan man kan få hjælp til at stoppe det lige her: www.selvskade.dk  Måske kan du kigge på siden sammen med din mor, for der er også gode råd og hjælp til forældre - måske har pigen fra din klasse også brug for at læse om det? 

Du har det godt på din nye skole, og jeg tænker, at det kunne være godt for dig at bruge dine venner, når du føler, at du er ved at synke ned i et hul. Du kan lave nogle aftaler med dem, hvor der er mulighed for, at I kan få nogle gode og hyggelige timer sammen. Filmaftener, biografture, shoppeture, gåture osv. kan være nogle ting I kan lave sammen - måske er der andre ting i kan finde på?

Jeg håber og tror på, at du finder kræfterne og modet til at kæmpe den kamp, som du allerede er begyndt på og jeg ved, at du kan få det bedre. Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at magte, med kommunen osv. men jeg håber, du bevarer troen og håbet på, at det vil hjælpe dig.

Hvis du har brug for at fortælle mere af din historie og lette dit hjerte, er du også velkommen til at ringe til Børnetelefonen på 116 111

Jeg ønsker dig alt det bedste

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat