Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er bange for at dø

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13 årige dreng

Jeg kan da godt forstå, at du bliver nervøs og undrer dig over dit fysiske ubehag.

Det er altid godt, at holde øje med sit helbred og de reaktioner og signaler, som kroppen sender.

Jeg synes, at du skal tage endnu en snak med din mor. Fortæl hende, at du er bekymret og har brug for, at lægen kigger på dig - så du kan få ro på tankerne og bekymringerne. Fortæl hende, at du ikke kan lade være med, at tænke på det. Det lyder lidt som om, at det du oplever i kroppen, kan hænge sammen med at du er bange, bekymret og nervøs. Kroppen og tankerne hænger nemlig meget ofte sammen. Mon du kan genkende det? 

Du kan måske læse lidt mere om at blive utryg og bange på vores hjemmeside her: https://bornetelefonen.dk/tema/bange-utryg-angst

Det er jo kun lægen, som kan fortælle om man fejler noget. De ved lige hvad de skal kigge efter, og hvad de skal spørge dig om. Hvis din mor ikke tager din bekymring alvorligt, kan du selv ringe til lægen og bestille en tid. Lægens adresse og telefonnummer står på dit gule sygesikringskort. Du kan også tale med sundhedsplejersken på din skole.

De bedste ønsker fra BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat