Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er bange

Hej børne telefonen jeg er virkelig bange for Corona viris!😢 vh I

11 år
Svar fra

Børnetelefonen

19. marts 2020

Kære I

Hvor er jeg glad for, at du har haft modet til at skrive herind. Jeg kan fortælle dig at rigtig mange børn og unge kontakter BørneTelefonen lige nu, på grund af frygt for Coronavirussen – så du er bestemt ikke alene.

Det er sådan, at vi mennesker ofte kan blive rigtig bange for de ting, vi ikke helt ved, hvad er. Måske kender du selv til at være bange, fordi man kan se en skygge i mørket, når man skal sove? Når man så tænder lyset viser det sig, at skyggen bare var ens trøje, der hang på stolen.

Jeg tænker, at det kan være lidt på samme måde med Coronavirussen. Derfor vil jeg prøve at ‘tænde lyset’ og fortælle dig lidt om, hvad virussen egentlig er for noget. Det håber jeg er ok med dig.

Coronavirus er faktisk ikke noget nyt. Hvert år er der mange danskere som bliver syge af coronavirus, og de fleste får bare en let forkølelse. Hvis du har prøvet at være forkølet, har du måske også haft coronavirus.

Den nye coronavirus, som alle taler om lige nu, er ny type, man ikke har set før. Det er lidt ligesom hvis man fandt en ny hunderace.

Fordi den er helt ny, har man ikke en vaccine liggende – men det er man i fuld gang med at udvikle.

I langt de fleste tilfælde bliver man ikke særlig syg, hvis man får coronavirus. Og det ser faktisk ud til, at sygdommen er mindst alvorlig hos børn. Det vil minde om at have en forkølelse eller influenza, og det vil gå over af sig selv. Men nogle bliver nødt til at blive indlagt på sygehuset.

Lægerne og sygehusene i Danmark er trænet i at tage sig af patienter, der har coronavirus. Hvis du bliver smittet, er der derfor ingen grund til at være nervøs.

Hvis mange bliver smittet på samme tid, vil de få travlt på sygehusene. Danmark har derfor besluttet, at skolerne skal holde lukket, for at coronavirussen ikke smitter alt for hurtigt. Det er på den måde rigtig godt, at de fleste af os, er hjemme den næste tid, sådan så lægerne og sygeplejerskerne kan hjælpe alle, som får brug for det.

Du skal ikke skamme dig over at være bekymret – eller sige højt, at du er bange. Måske kunne det være rart for dig, at snakke lidt med dine forældre om det, sådan så du ikke skal gå alene med dine tanker?

Nu har jeg fortalt om de vigtigste ting, der er at vide om Coronavirussen. Jeg håber du føler, at ‘lyset er blevet tændt’ en smule, sådan så du ikke skal gå rundt og være alt for bange.

Et råd herfra er også at prøve at få ny hverdag på benene, mens du skal blive hjemme – og prøve også at lade ting du godt kan lide fylde. Måske kan du videochatte med nogle af dine venner? Eller se en god film, læse en bog, gå en tur eller andet, som du godt kan lide at lave?

Hvis du gerne vil vide mere om coronavirus, så er her et par links til dig:

BørneTelefonens spørgsmål og svar om coronavirus

DR Ultra Nyt

Måske kan du se Ultra Nyt sammen med nogen derhjemme? Du er også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Dette er et svar, som handler om coronavirus eller om problemer, som har med coronavirus at gøre. På BørneTelefonen gør vi os umage for at følge med i viden og anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. Du kan også selv se mere hos Sundhedsstyrelsen her: https://www.sst.dk/da/corona

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at dette svar kan være forældet. Det betyder at det, der står i svaret, måske ikke helt passer med, hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler nu. Der står en dato øverst på svaret, så du kan se, hvornår det er fra.

Vi gør os også umage for at opdatere BørneTelefonens spørgsmål og svar om coronavirus. Dem finder du her: BørneTelefonens spørgsmål og svar om coronavirus

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat