Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er bange

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år, tak for dit brev, som du har kaldt "Jeg er bange".

Jeg forstår på dit brev, at du i perioder kommer til at tænke på den oplevelse i børnehaven, som forskrækkede dig meget (drengen med lighteren), og hvor du i en lang periode var bange for at blive brændt op, når du skulle sove. Og du kan stadig blive ked af det, når du tænker på følelsen at være bange.

Det virker som om, den voksne i børnehaven blot skældte drengen ud, men ikke tog sig særlig meget af, hvordan du havde det..?
Jeg får indtryk af, at du ikke fortalte dine forældre ret meget om, hvad der var sket? Så jeg vil tro, at den bedste måde for dig at komme over din følelse af at være bange, er at få fortalt dine forældre om episoden, og hvordan du havde det dengang. De har åbenbart ikke været helt klar over, hvordan du havde det, og hvor meget det stadig fylder for dig... Men hvis du snakker med dem nu, kan I få snakket om det, der skete, og I kan også snakke om, hvad de kan gøre for dig her og nu - og om at de fremover for at kunne hjælpe dig med et eller andet problem - må vide noget om problemet, sådan som du oplever det.

Tror du, at du ville kunne fortælle dem det - og måske vise dem det brev, du har skrevet her til BørneBrevkassen?

Husk, at du også altid kan ringe eller SMS'e til BørneTelefonen på 116 111, hvis du trænger til at snakke med en sød voksen.

Mange hilsener

BørneBrevkassen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat