Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er angst og ked af det meget af tiden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år,

Tak for dit brev.

Jeg kan godt læse, at det er svært for dig at tænke på, du skal hjem igen til din familie, hvor din mor ryger.

Det er dejligt, du er glad for din efterskole. Jeg tænker, at det er øv for dig at bruge tiden på efterskolen til at tænke på din mors rygning, og jeg kan godt forstå, at du gerne vil have hjælp til at få de tanker ud af hovedet.

Jeg læser dit brev, som at dine forældre godt ved at, du har det skidt med røg, og at din mor stadig ryger. Du beskriver rigtig varmt, hvordan du oplever, at din mor og far holder af dig. Men det er som om, de ikke helt ved, hvor meget det fylder inde i dig, og det er vigtigt, at de får det af vide for at kunne hjælpe dig. Når tanker fylder så meget som dine, er det helt naturligt at få hjælp til at få dem stoppet på en god måde. Din mor er jo voksen og må selv vælge, om hun ønsker at ryge eller ej, men vigtigt at tage hensyn, så du kan være i det. Måske I kan lave en aftale om, at hun går udenfor når hun ønsker at ryge, eller finde en anden løsning, mon I kunne tale om dette?

Nu, hvor du er på efterskole, kunne du måske starte med at snakke med din kontaktlærer om, hvordan du har det, så de ved, at du har det skidt med tanken om din mor ryger, og alt det der følger med. Det er vigtigt at de voksne, som er omkring dig lige nu, ved hvordan du har det, så I sammen kan finde frem til en plan for, hvordan du kan få det bedre. Måske kunne det også være rart for dig, når dine forældre kom på skolen, at din lærer var med som en støtte til at snakke med dine forældre.

Dit brev til os beskriver flot, hvordan du har det. Det kunne du bruge som en støtte, når du skal snakke med en voksen.

Måske kunne det være en hjælp for dig at give dig selv lov til at holde lidt fri fra dine tanker. Du kunne aftale med dig selv, at når du bliver ramt af tanken om røg og at skulle hjem til det, at du begyndte at øve dig i at tænke på noget andet….. måske gøre noget, gå en tur, læse en bog, se en film, gå ind til nogle af dine venner på skolen eller noget helt andet. Noget, hvor du bryder din tankegang.

Jeg håber, at du holder fast i din styrke til at bede om hjælp og finder en voksen at snakke med, så du kan glæde dig til at komme hjem fra efterskole og nyde den sidste tid på skolen med dine venner.

Mange kærlige hilsner fra BørneTelefonen.

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat