Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg bliver slået derhjemme 24/7. Plejefamilie

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år!

Jeg kan virkelig godt forstå, at du ikke kan klare mere. 5 år er alt for længe at leve med vold.

Jeg er glad for at høre, at du har snakket med en rådgiver om muligheden for at flytte i en plejefamilie. 

Det er sådan, at det er kommunen der skal beslutte hvad der skal ske og om du kan komme i en plejefamilie. Du fortæller du har talt med en rådgiver, hvad mon det er for en rådgiver? Er det mon en fra kommunen, eller en fra fx skolen? Du kan sige til rådgiveren, at du ikke kan holde ud at bo hjemme hos dine forældre længere, og bede rådgiveren om at hjælpe dig med at få talt med kommunen. Du har allerede ventet alt for længe. Hvis man er blevet udsat for vold én gang, skal der gribes ind, for det må ikke ske. Så det handler ikke om, hvor meget vold der skal til før man kan komme i en plejefamilie. Hvis børn udsættes for vold eller ikke har det godt derhjemme, skal de have hjælp til at få det stoppet eller hjælp til at bo et andet sted.

På Børnetelefonen er der nogle voksne, som kan tage med dig op og snakke med kommunen om, hvordan du har det hjemme, så du kan få hjælp. Der er mange børn som synes, at det er rart at have en voksen med til at støtte. Den voksne, der tager med dig, kaldes en Bisidder, og er kun med for at hjælpe dig. Hvis det er noget, du har lyst til, er du meget velkommen til at ringe til Børnetelefonen på 116 111 og høre mere om at få en bisidder. 

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og du får talt med rådgiveren eller kontakter os, så du kan få hjælp. Alle børn har krav på at vokse op et trygt sted uden vold.

Mange knus og kærlige hilsner
Børnetelefonen
 

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat