Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg bliver overvåget.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Jeg kan godt forstå, du er blevet skræmt af de drenge, men det er super godt, at du har modet til at skrive herind.

Mit svar til dig er, at jeg med det samme kan fortælle dig, at det simpelthen er ulovligt, hvad de to drenge gør. Det betyder, at du og dine forældre faktisk kan melde dem til politiet.
De udsætter dig for chikane, trusler og vold. Og det er strafbart. Hvis de tilmed er fyldt 15 år, så er de over den kriminelle lavalder, hvilket betyder, at de anses for at have en alder, hvor de kan straffes for den slags.

Jeg går ud fra, at skolen har talt med deres forældre om det, efter at dine forældre har taget kontakt til skolen. Men jeg ved ikke, om dine forældre også selv har været i kontakt med drengenes forældre.
Hvis de ikke har været i kontakt, vil jeg foreslå, at dine forældre henvender sig til dem, så de sammen kan tage hånd om situationen. Men hvis de allerede har talt sammen, og det ikke har hjulpet, så tænker jeg altså, at I skal melde dem til politiet.

Jeg tror faktisk ikke, at drengene ved, hvor alvorligt det er, det de har gang i. Derfor bliver de ved. Men det kan ikke nytte noget. De skal uanset hvad stoppe det, de har gang i.

Jeg kan nemt forstå, at du er blevet bange for, hvad der kan ske, hvis du siger noget igen. Men det er altså den eneste måde, du kan få det til at stoppe på, med mindre drengene selv holder op. Og det er der indtil videre ikke noget, der tyder på, at de gør.

Jeg vil sige, at det er rigtig vigtigt, at du viser dem, at du ikke vil finde dig i det, de gør, og at du ikke er bange for dem, og derfor selvfølgelig siger det til dine forældre, når der sker noget.
Du skal ikke gå og føle dig utryg, og de skal forstå, hvad det er, de gør.

Til sidst vil jeg lige sige, at du til enhver tid kan ringe eller skrive til BørneTelefonen. Vi er der for dig, når du har brug for det.

De kærligste tanker og ønsker fra BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat