Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ikke nok søvn på grund af paranoia

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dig brev.

Dejligt at høre at du er glad for musik og kunst – jeg får indtrykket af, at du er en kreativ person.

Hvad angår dine udfordringer med at sove om aftenen/natten, så tænker jeg egentlig det lyder meget normalt.  Jeg tænker lidt på hvornår det mon er startet og hvad som kan have udløst det. Nogle gange får børn/unge sådan nogle fornemmelser efter fx at have set en gyserfilm eller efter at have hørt historier om overfald i fjernsynet eller fra andre mennesker.

Om det skyldes den depression du har haft kan også være sandsynligt, eftersom angst og depression kan hænge sammen.  Måske du kunne overveje om tiden ikke er ”moden” til at fortælle dine forældre det? Der er på ingen måder grund til at føle skam over, at du føler dig overvåget før du skal sove, som sagt er det meget normalt at have det sådan. Jeg synes på heller ingen måde, at det du skriver virker ekstremt. Derudover kan det at tale om ting man er bange for faktisk virke lindrene på selve angsten.

Det er meget positivt, at du selv har ”udviklet” en metode som kan få dig til at slappe af/gøre dig tryg fx at høre musik og tænde lyset.

Hvis det fortsætter og ikke bliver bedre kunne det jo være, at du måske skulle prøve, sammen med dine forældre, at bestille tid hos din egen læge og få en opfølgning på dine oplevelser og manglende søvn.

Al held og lykke med at få trygheden tilbage ved sengetid

Børnetelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat