Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ik abort D:

Hey kære brevkasse <33

Jeg er en pige på 17 år og er gravid..

Jeg har verdens bedste kæreste han er Frankrig med nogen venner..

Her for en uge siden havde vi jah sex.. Troede det var det jeg blev gravid så tog el Fortrydelses pille.. Men min mens var stadig for sinket så tog til lægen han sagde jeg var gravid og ikke kunne få en abort.. Da jeg er over 12 uger henne.. :((

jeg er ikke klar til børn.. Min kæreste vil gerne men han er også 21 og 22 den 20 dec. Han er forstående og han har ikke gjort det med vilje.. (Han har ingen Mobil pt så kan ikke fortælle ham det )

Mit spørgsmål er hvad skal jeg gøre
vil ikke være mor men vil heller ikke føde også bare gå af med barnet når jeg alligevel har født det..

Hvad skal jeg gøre?

Mange tak på forhånd
Fra den bange pige..

Pige, 17 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 

Tak for dit modige brev, hvor er det godt, at du rækker ud efter hjælp, for du skal ikke stå I denne situation alene.

Det er en svær situation, men du har allerede gjort dig nogle gode overvejelser. Det lyder som om, du ikke mener, at du er klar til at blive mor.

Når det omhandler graviditet og en så stor livsforandrende situation, så tænker jeg, at det er vigtigt, at dine forældre også kender til din situation. De vil højest sandsynligt hjælpe dig, uanset hvad du vælger i forhold til barnet. Jeg vil derfor råde dig til også at få talt med dem. 

Du skal også have fat i din kæreste. Så I kan være sammen om det her. Måske kan du få fat på et telefonnummer til en af hans venner?

Der er flere muligheder i din situation. Enten kan I sammen eller du alene beslutte at beholde barnet. Men det vil kræve meget og forandre dit liv i en grad, som det lyder til, at du ikke er klar til. Og det skal du selvfølgelig lytte til.

Du kan også søge om at få en sen abort. Det gør man først og fremmest via sin egen læge. Derfor under jeg mig over, at din læge ikke har fortalt dig det. Din læge skal nemlig være en støtte for dig i denne situation. Oplever du ikke, at han er det, så synes jeg, du skal kontakte en anden læge. Du har nemlig frit lægevalg. 

Du kan, som du selv er inde på, også vælge at bortadoptere. Du føler dig dog ikke parat til det – og det er forståeligt, for det kan være svært at give et barn fra sig. Bortadoption bliver derfor også af mange afvist som en mulig løsning ved uønsket graviditet. Men tanken om, at man gør det for barnet skyld, får alligevel nogle til at vælge denne løsning. 

Dog er alle disse muligheder nogle, du skal have hjælp til at tænke grundigt igennem. Jeg vil derfor råde dig til at kontakte Mødrehjælpen. De rådgiver om dét at være ung og gravid, og de kan tilbyde dig støttesamtaler. Læs mere på: https://moedrehjaelpen.dk.

Jeg håber du får talt med nogen, som kan hjælpe dig, så du ikke går med beslutningen helt alene.

Mange tanker fra 
BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat