Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvem er jeg, og hvad dur jeg til..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15

Tak for dit brev, hvor du er rigtig god til at beskrive tvivlen på dig selv. En tvivl, jeg desværre tror at mange andre unge i større eller mindre grad kan genkende. Jeg vil meget gerne forsøge at give dig nogle idéer til, hvordan du kan få det bedre.

Du fortæller, at det startede, da du skiftede skole i syvende. Der kan være mange forskellige grunde til, at du skiftede skole. Jeg tror godt, at man kan blive mere usikker, i den første tid efter et skoleskift. Men dengang i syvende havde du også en alder, hvor man mere og mere spekulerer på, hvem man er og hvordan man virker på andre. Og jeg kan forestille mig, at din angst måske har gjort skoleskiftet endnu hårdere for dig?

Angst kan være større eller mindre, og den kan gribe ind i vores hverdag med større eller mindre styrke. Er du blevet undersøgt for angst hos din læge? Hvis du ikke er, kan det være en god idé at bestille tid hos lægen. Det kan nemlig være, at der kan tilbydes nogle behandlinger, som kan mindske angstsymptomerne.

Du fortæller, at du ændrer dig alt efter, hvem du er sammen med. Og du beskriver dig selv som en udadvendt person, der elsker at opleve ting. Det tror jeg også, at du er. Men jeg tror også, du er meget mere. Du er fx god til, at sætte ord på hvordan du har det. Du er god til at bede om hjælp. Du er måske hende, der kan lide naturen, går til sport, har humor? For i virkeligheden kan du have mange forskellige personligheder. Når du er sammen med veninderne og din familie, er det forskellige sider af din personlighed, du bruger. Ligesom alle andre også gør. Det er helt normalt. Og det er alt sammen en del af dig og den person, du er.

Selvom det kan virke temmelig forvirrende og frustrerende, er det helt normalt, at man som teenager tænker meget over, hvem man er og vil være. Måske kunne du prøve at snakke med dine forældre, og bede dem om at fortælle, hvordan de havde det med at finde sig selv, da de var i din alder? Måske kan du få en god snak med en veninde, hvor I kan snakke om noget af det her? Eller måske kunne du foreslå din lærer, at I lavede det til et tema/projekt i klassen?

Husk på, at du er helt fin, præcis som du er. Du dur til en masse ting. Du er den rigtige dig – den rigtige dig har bare flere sider, som alle er lige rigtige. Jeg håber, at du føler, at du har fået svar på dine spørgsmål. Hvis du har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe til BørneTelefonen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat