Brev

Hvad vil han mig?!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Jeg kan forstå, at du og din veninde har haft nogle ubehagelige oplevelser med en dreng fra klassen. Når man oplever, at ens grænser bliver overtrådt, er det vigtigt at sige fra. Derfor er det sejt, at du allerede selv har forsøgt nogle forskellige ting. Fx har du forsøgt at sige fra over for ham, og du har også fortalt din mor om det. Husk at fortsætte med at mærke, hvor din grænsen går - det er nemlig så vigtigt at kunne mærke det og sige fra.

Ud fra de eksempler, du giver i dit brev, lyder det ikke til, at drengen har forstået, at du ikke bryder dig om hans måde at kontakte dig på. Derfor tænker jeg sådan på, hvad du mon kan miste ved at følge din mors råd om at fortælle det til jeres lærer? Måske er du bange for, hvordan han reagerer? Eller bange for at han opfører sig værre efterfølgende? Ligegyldigt hvad, så er det din lærers opgave at sørge for, at I får en god snak om det, der foregår. Det er jo langt fra sikkert, at han ved, hvor ked af det, det gør dig. Hvis du vælger at fortælle det til jeres lærer, skal du huske på, at når jeres lærer er blevet involveret, så er det hans ansvar at sørge for, at der bliver fulgt op på jeres samtale, og det er altså ham, der skal sørge for, at jeres relation bevæger sig i den rigtig retning. I en retning, hvor der er plads til jer begge i klassen. 

Når man tager en snak på et tidspunkt, hvor man er ”rolig”, kan man også bedre formulere sig på en konstruktiv måde, altså få sagt tingene på en brugbar måde, så det er noget, man kan arbejde videre med. Når man er midt i "situationen", kan det nemlig være, at man er så mærket af fx irritation, at ens kommentar let kan drukne og i værste fald blive opfattet helt anderledes, end det var tænkt fra din side. Et ord som ”fuck af” kan dermed blive opfattet på en anden måde hos ham. Da du selv nævner, at din lærer allerede har bemærket, at han ikke respekterer det, du siger, kunne I måske tage udgangspunkt i den episode? Når man går i klasse sammen, er det vigtigt, at man kan finde ud af at være klassekammerater, hvilket bl.a. betyder, at man skal lære at respektere hinanden. Når man ikke svarer på spørgsmål, udviser man ikke respekt, så selvom du føler, at du ”beskytter” dig selv, så er det ikke holdbart i længden – for i sidste ende kan det både gå ud over hans og især din skolegang – og det må det ikke.

Jeg håber derfor, at du har fået mod på måske at prøve at fortælle din lærer, hvordan du har det. Det lyder nemlig til, at I har brug for hjælp fra en voksen, så I kan se fremad og øve jer på at være klassekammerater, der respekterer hinanden.  
De bedste hilsner, BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat