Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Det er meget svært at være i klemme mellem sine forældre, sådan som du har været, siden du var 6 år, og jeg kan godt forstå, at det påvirker dig så meget, at du har haft selvmordstanker. Heldigvis har du nu i stedet for valgt at fortælle om din situation og bede om hjælp. Det er godt, og det er den helt rigtige måde at komme videre på.

Du lever under et følelsesmæssigt pres med en truende og indeklemt far og med savnet af din mor, som er vred på dig, og som du tænker er ligeglad med dig. Det er et pres, der er svært at blive ved med at holde til, og det er en fornemmelse du også selv er opmærksom på.

Jeg kan fortælle dig, at alle børn har ret til at være trygge i deres familie. Derfor har du også ret til at få noget hjælp.

Det er Socialforvaltningen i din kommune, der skal hjælpe dig. Kontorerne hedder lidt forskelligt i kommunerne - måske hedder det familieafdelingen eller ungerådgivningen i din kommune. Det kan du se på deres hjemmeside. En mulighed er også, at du ringer til kommunens hovednummer og beder om at tale med en sagsbehandler eller kommunens rådgivning for unge.

Hvis du kender en person, du kan betro dig til - f.eks. en god lærer, et familiemedlem eller en venindes forældre - kan det være en god støtte for dig. Så kan I sammen snakke om, hvad der videre skal ske.

Du kan også ringe til BørneTelefonen på 116 111 - sms, telefone eller Chatten. Her har du mulighed for at fortælle lidt mere om din situation, og du og rådgiveren kan drøfte, hvilke tanker og overvejelser, du har om, hvad der skal ske.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen, der kan støtte og hjælpe dig, hvis der skal være møder med kommunen eller i Statsforvaltningen, og som kan fortælle dig om dine rettigheder. Det kan både handle om møder i kommunen, om det der sker derhjemme og i Statsforvaltningen er der mulighed for, at dine forældre kan indkaldes til et møde, hvor de taler sammen om at samarbejdet bliver bedre mellem dem og også om fx hvem du helst vil bo hos. Til mødet er dine forældre og en fra Statsforvaltningen. 

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Du kan læse mere om bisidder her 

 

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat