Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre ?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 11 år

Jeg kan godt forstår, at du ikke tør tage ud til din far, når han slår dig og har gjort det i mange år. Måske ved du også, at det er forbudt at slå eller true børn? Det betyder, at du har ret til at sige nej til at komme ud til din far og hans familie. 

Det er vigtigt, at du fortæller eller skriver til en voksen, om de ting, din far gør, og du ikke tør være der. Det kan være din mor, andre i din familie, måske en sød lærer, træner eller pædagog, som kan hjælpe dig med at stoppe besøgene hos din far, så længe han slår og du ikke tør være der.

Den voksne skal hjælpe dig og skal fortælle det til kommunen, så de ved, hvad der sker hos din far. Kommunen skal så hjælpe dig med, at de ting ikke sker. Det kan være ved, at du ikke skal besøge din far eller andre ting, der kan hjælpe din far med stoppe volden mod dig. 

Hvis du har brug for, at en voksen fra BørneTelefonen hjælper dig med at snakke med kommunen, så ring ind til os på telefonen eller sms'e på 116111. Vi vil meget gerne hjælpe dig, så du får ro og bliver tryg igen. Den voksne fra BørneTelefonen kalder vi for en bisidder, som kender til dine rettigheder, snakker med dig og går med dig på kommunen og fortæller om det, der sker hos din far. Mon det vil være en hjælp, du kan bruge fra os? 

Jeg håber, du tager mod til og snakker med en voksen, som kan hjælpe dig. Den voksne kan også hjælpe dig ved at ringe ind til os sammen med dig - måske din mor kan hjælpe dig her? Ellers ringer du bare eller skriver ind til os på 116111, så du får mere hjælp.

Alt det bedste fra

BørneTelefonen

 

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat