Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Det er ikke ok, at dine forældre har sex med hinanden eller onanerer, når du er i samme seng eller samme rum som dem. Du har helt ret i at de overskrider dine grænser - forældre må ikke lade deres børn overvære sex. Det er at krænke sine børn og det er ikke lovligt! Det bør dine forældre vide, at de er gået over deres barns grænser.

Du og din søster har endda fortalt dem, at I har hørt dem have sex og det grinede de af. Når de nu har sex, når du ligger i samme seng, så går de langt over grænsen.

Det er tydeligt, at det fylder alt for meget for dig, og derfor skal tavsheden brydes igen og dine forældre har brug for at vide at deres sexliv overskrider dine grænser. Din søster har jo oplevet noget af det samme, så måske det ville give dig en lettelse at tale med hende om det du har oplevet i sommerhuset. Det kunne lyde som om, du kunne have en god støtte der og sammen kunne I måske finde ud af om tiden ikke var inde til at tage en seriøs snak med jeres forældre igen?

Hvis du er bange for at de stadigvæk ikke tager jer seriøst, så kunne du måske tale med din farmor om det. Hun kunne måske være en god hjælp. Ellers skal I tage fat i en anden voksen, som kan hjælpe jer med at få jeres forældre til at forstå, at børn ikke skal overvære deres forældre have sex!

Det kan være rigtigt svært at sige til sine forældre eller til andre – derfor kan dit brev og mit svar måske bruges til, at jeres forældre eller en anden voksen forstår, at I har brug for hjælp til at det ikke sker igen.

Det er meget normalt at forældre har sex. Men de må have sex, når de er alene og tænke over, at I som børn også har ret til ikke at være en del af deres sexliv. 

Jeg håber mit svar har hjulpet dig og du har mod på at få talt om det, så det ikke sker igen.

Mange tanker fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat