Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal jeg gør

Hej

jeg er en pige på 14. Jeg ved ikke hvad jeg skal gør har virkelig brug for jeres hjælp.

Første vil jeg starte med min mor som være dag gør mig ked af det med at sig alt det jeg gør forkert hun siger mange ting som knuser mig.. Og hun gå virkelig meget op i at jeg skal gør ret. Hun bliver så sur hvis jeg måske glemmer en ting. Også har jeg lige haft sommerferie også hvis jeg lå og sov og hun var vågn så skulle hun vægge mig for at gør rent.

Så er det min far som kan finde på at slå mig altså han har slået mig mange gang før og han truer mig hele tiden.. Jeg bliver så bange hver dag, altså jeg har en Storbror som får lov til at tag hjem til sine venner, hygge sig, gå ud alene eller sådan nogen.. Men det må jeg aldrig.

Her den sidste dag i skolen så spurgte jeg om jeg måtte være sammen med min veninde så bliv min mor sur også sagde hun spørg din far, også da jeg spurgte min far bliv han meget sur og sagde at det skulle være sidste gang.. Nogle gang tror jeg at de hader mig.. Det også det med at også min bror truer mig med at han vil slå.

Jeg har mange gang ville stikke af hjem fra men jeg ved godt det ikke hjælper:( Jeg har virkelig ikke lyst til at være hos dem mere men hvis jeg siger det til kommunen vil de slå mig ihjel

så jeg vil bare vide om i/de tror at kommunen kan forstå at jeg ikke vil se dem mere for jeg kender min forælder de vil slå mig ihjel ?Hvis jeg siger det til kommunen

Hilsen den 14 årig pige

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige
Tak for dit brev. Det er tydeligt, at det er rigtig svært at være dig derhjemme i øjeblikket. Der sker ting hjemme hos dig, som bare ikke er i orden. Det er ikke i orden, at din mor gør dig ked af det med de ting, hun siger til dig, eller at din bror truer dig. Og det er bestemt heller ikke i orden, at din far slår og truer dig. Derfor er det rigtig godt, at du har haft det mod, det uden tvivl har måttet kræve at skrive herind. Du har brug for noget hjælp til at komme ud af den situation, du står i og få det bedre. Jeg vil meget gerne give dig nogle ideer til, hvem der kan hjælpe dig og hvordan du kan bede om deres hjælp.

Du nævner et par gange i brevet, at du er bange for, at dine forældre vil slå dig ihjel, hvis du fortæller det til kommunen. Jeg kan ikke se ud af dit brev, om dine forældre konkret har truet dig med at ville slå dig ihjel – men hvis de har, er det en sag for politiet. Hvis de ikke konkret har truet med at ville slå dig ihjel, skal du vide, at rigtig mange børn og unge, der beder kommunen om hjælp til at få det bedre derhjemme, er bange for, hvordan forældrene skal reagere, når de får det at vide. Så kommunen vil være vant til, at der også skal tages hånd om dig undervejs.

Jeg kommer til at tænke på, at der måske allerede er nogen omkring dig, der har kunnet mærke på dig, at du ikke har det godt? Her tænker jeg på voksne, der ser dig dagligt – fx dine lærere. Måske har nogen af dem allerede på fornemmelsen, at der er noget i vejen? Du kunne overveje at fortælle en lærer om de ting, du kæmper med derhjemme. På den måde kan læreren kontakte kommunen, så du og dine forældre kan få hjælp. Hvis du er i tvivl om, hvordan læreren reagerer, og hvordan læreren er at snakke med, kan du vælge at starte med at fortælle en del af det, der sker derhjemme – fx det med din mor eller bror. Og så kan du fortælle lidt mere, når du bliver mere tryg. Hvis du synes, det er svært at fortælle om, kan du overveje at skrive et brev, du kan aflevere til læreren.

Der er også mulighed for, at BørneTelefonen kan hjælpe dig. Du kan ringe eller sende SMS eller skrive på chatten, hvor du helt anonymt kan snakke med en rådgiver, der kan fortælle dig om, hvordan BørneTelefonen kan hjælpe dig. Nummeret er 116 111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat