Brev

hvad nu hvis du vil grine ad mig

kære bb

jeg er pige på 10år. og kan ikke sove ude/får hjemve.

men problemet er at mig og min klasse skal til at sove ude i en skov.

hvad nu hvis jeg får hjemve?

jeg har sagt til mine forældre at jeg IKKE vil med, men de siger at jeg skal.

hvad nu hvis min klasse vil grine ad mig?!?

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 10 år.

Det lyder da irriterende med den hjemve. Jeg går ud fra, at det kun er en enkelt nat, du skal sove ude? Måske kan du snakke med din lærer om det, så han/hun kender til det? Det kan være. I kan lave en aftale om, at du kan ringe hjem til dine forældre, hvis hjemveen bliver for slem.

Du kan også prøve at tænke over, hvad der sker, når du får hjemve. Hvad er det, du savner? Er det når der sker noget, du bliver utryg ved? Hvad kan du så gøre for at blive mere tryg? Er du bange for at gå glip af noget derhjemme? Er du utryg ved dem fra din klasse eller læreren?

Måske kan du snakke med din lærer og din klasse om det? Det kan være, at nogle af dine klassekammerater også er bange for at få hjemve. Jeg tror nemlig slet ikke, du er den eneste, der kan få hjemve nogle gange. Jeg har snakket med flere andre børn, der også får hjemve, men som regel synes de også, at det er fedt, når de så har klaret at sove et fremmed sted.

Jeg tænker, at du kan prøve at snakke med din lærer og forældre og få lavet nogle aftaler om, hvad du kan gøre, hvis hjemveen tager over. Så kan du tage med på turen, hvor du sikkert vil få det sjovt og hyggeligt med klassekammeraterne.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat