Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad fejler jeg?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære C. 14 år.

Jeg kan høre, at du tænker meget over hvordan din personlighed er. Det kan jeg godt forstå, for det er især i teenageårene, at vi går og skal finde ud af hvem vi er og hvor vi hører til.

Det lyder som om, dit forhold til din mor er noget anspændt. Det lyder også til, at hun er barsk overfor dig i de ting hun siger til dig. Det kan godt medvirke til, at du passer på dig selv og din følelser, ved ikke at vise for meget af din bløde side. Man kan ikke sige at du er narcisistisk eller sociopat, fordi du ikke føler medlidenhed eller empati over for din mor, når hun er ked af. For det kan der jo være mange grunde til. Det kunne lyde som om, at du ikke føler dig støttet af din mor. Vil det være en idé med en snak omkring de problemer I har derhjemme? Eller du kunne skrive et brev til hende. Nogle gange kan det være nemmere at skrive om ting, der kan være svære at snakke om, frem for at sige det.

Jeg tror, det vil en god idé, at der måske var en med til at hjælpe jer med at tale sammen. Det kan være en fra familien, skolen eller måske få hjælp af en rådgiver fra din kommunes anonyme rådgivning, måske kaldes det en familierådgivning. Man kan finde det på kommunens hjemmeside eller ringe og spørge efter nummeret.

Alle børn har ret til at deres forældre passer godt på dem. Det betyder også, at din mor skal sørge for, at du har det godt og er tryg derhjemme.

Hvis din mor er interesseret, er hun altid velkommen til at ringe til Forældretelefonen, for at få nogle gode råd til nogle af de konflikter I har. Måske kunne det hjælpe på, at du ville føle dig mere støttet af din mor. Forældretelefonen har åbent mandag, torsdag og fredag fra kl. 11 – 17 og tirsdag, onsdag og søndag fra kl. 15 – 21. Telefonnummeret er 35555557.

Du skriver at du er ligeglad med skolen, din familie, venner og dig selv. Og så skriver du, at du somme tider har dage hvor du føler at det er 'tåget' inde i hovedet. Det lyder ikke så rart og jeg kan få en tanke om, at du har for meget at se til og spekulerer over. Men, jeg tænker helt bestemt at det er vigtigt, at du kommer til lægen for at få tjekket det. Du eller din mor,  kan ringe og få en tid hos lægen eller du kan ringe og få en snak med lægen om det. Din læges nummer står på dit gule sundhedskort. 

Måske kan du tage dit brev med, så lægen kan læse, hvordan du går og har det. Så kan lægen snakke med dig om, hvad der er bedst at gøre, så du får det godt igen.

Du skal vide at det er helt normalt at have en dårlig dag en gang i mellem, hvor humøret kan være helt nede. Også selv om man ikke lige ved, hvad grunden dog kunne være. Og så kan man have andre dage, hvor man er rigtig glad. Det er helt normalt. Du skriver at du har svært ved at sige tingene som de er, når du skal sige det ligeud til en person. Men måske er det nemmere når det er lægen, som ikke kender dig lige så godt som dine venner eller familie. For det er jo vigtigt, at lægen får de rigtige ting at vide, så du kan få det bedst muligt. Måske er det også en god idé at skrive en liste med ting, som du skal huske at få sagt. Så er det nemmere at huske.

Hvis du ikke lige har mod på de ting, jeg har foreslået...så håber jeg, at du vil ringe ind og få en snak.

Jeg håber mit svar kan hjælpe dig lidt på vej. 

Mange kram fra

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat