Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp, ved ikke hvad jeg skal gøre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Det lyder som om, at du allerede har gjort det helt rigtige ved at sige fra over for drengen, når han overskrider dine grænser. 

Faktisk er det slet ikke okay, at drengen bliver ved med at gøre og sige de ting til dig, når du flere gange har sagt, at han skal lade dig være i fred. Du har nemlig helt ret til at sige fra over for ting, som du ikke kan lide, at andre gør ved dig. Og du har helt ret til at bestemme over din egen krop.

Det drengen siger og gør ved dig, kan faktisk betegnes som et overgreb på dig. Det lyder måske lidt voldsomt, men de ting, drengen gør, er seksuelle og overskrider dine personlige grænser, og det er slet ikke okay!
Det lyder som om, at du allerede har gjort alt, hvad du selv kan gøre, og derfor tænker jeg, at du er nødt til at bede om hjælp fra en voksen.

Faktisk står det også i loven, at din lærer skal sørge for, at du har det godt i skolen. Derfor er det vigtigt, at din lærer får at vide, hvad drengen gør. Nogen gange kan det være svært at sige sådan nogle ting alene til sin lærer, så kan dine forældre eller måske dine veninder hjælpe dig med at få det sagt?

Til sidst vil jeg sige, at det lyder som om, at du er en super sej og modig pige, når du bliver ved med at sige fra over for drengen. Jeg håber, at du finder mod til at fortælle det til en voksen omkring dig. 
Du er også altid velkommen til at ringe anonymt og gratis ind til Børnetelefonen på tlf. 116111.

Mange knus og tanker fra Børnetelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat