Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp mig!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16
Tak for dit brev. Det er rigtig godt, du skriver, for jeg forstår godt, at det er hårdt for dig at leve med angsten om natten. Du har oplevet to dødsfald tæt på hinanden, og det er ovenikøbet to unge personer, så jeg kan forestille mig, at det er kommet som lidt af et chok at de døde. Det forventer man jo ikke med unge mennesker og heldigvis sker det jo heller ikke så tit. Men døden er altid svær at forstå, og det er meget almindelig, at man kan reagere med at blive bange for selv at dø eller at ens nærmeste skal dø.
De fleste mennesker har en angst i sig for at dø, fordi det jo er noget ukendt, der sker og fordi man mister dem man holder af. Jeg tænker, på om det måske kunne være en hjælp for dig at tale med nogen om din angst? Det hjælper næsten altid på angst at tale om den, for så er det ligesom at den bliver mindre.

Når man går med den for sig selv kan den få lov til at vokse sig stor og man kan næsten blive angst for angsten. Du skriver godt nok, at du er god til at tale med forskellige om det, men måske skal du tale med nogen, som har lidt forstand på angst..? I første omgang kunne du måske prøve at tale med en lærer på skolen, hvis der er en du føler tillid til. Det er nok også en god ide at tale med dine forældre om det, men det har du måske også allerede gjort..?  

Du kan også spørge din kontaktlærer om han eller hun kan henvise dig til en voksen der er god at snakke med om angst. Det kan f.eks. være en psykolog. Psykologer kan være gode at tale med om angst, da de kender til forskellige metoder, man kan bruge til at gøre den mindre.Du må også meget gerne ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til at tale med en rådgiver.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat