Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14

Mange tak for dit brev.

Du har fået dårlig samvittighed over måske at have overtrådt nogle grænser hos din søster, og i jeres forhold til hinanden. Men jeg vil gerne starte med at sige til dig, at det ikke lyder som om, at du har gjort noget, du skal være alt for ked af. Du slettede billederne, du har ikke delt dem, og du ved tydeligvis godt, at det ikke er helt i orden at tage billeder af folk, når de ikke ved det – og slet ikke når de er nøgne eller halvnøgne. Det er rigtig godt.

Som du selv er inde på, så synes jeg det er en god idé at tale med din mor eller søster om det. Det lyder nemlig slet ikke rart, at du får det fysisk dårligt når du tænker på situationen. Jeg vil foreslå, at du taler med din mor. Hun vil sikkert blive rigtig glad og lettet over, at du vil åbne lidt op, og fortælle hvorfor du har haft det skidt på det seneste. Du kan fortælle hende, at du har dårlig samvittighed over det, der er sket. At du ikke havde til hensigt at gøre nogen fortræd.

Tænk lidt over, hvad du gerne vil have sagt, hvordan du bedst får det sagt med dine egne ord, og hvor og hvornår du kan tale med din mor. Så kan du hive hende til side, og sige at du gerne lige vil tale med hende. Så kan I aftale, om hun skal sige det videre til din søster, om I skal gøre det sammen, eller noget andet, som I sammen beslutter.

Det kan måske også være en god idé at tale om samvittighed i det hele taget. Om hvad hun selv gør, når hun har dårlig samvittighed. Om hun har oplevet noget lignende – for det har de fleste nemlig ind imellem.

Jeg synes også, at du skal være opmærksom på, om det du oplever med bl.a. rysteture og hjertebanken kommer igen i andre situationer. Hvis det går helt væk, når du har fået talt ud om situationen med billedet, er det jo godt. Men hvis du kan mærke, at den slags oplevelser kommer igen, tror jeg, at du skal tale med din læge om det.

Jeg synes som sagt, at det ville være fint at fortælle din mor om det. Men husk nu, at du ikke må være alt for hård ved dig selv. Alle begår fejl, alle gør ting, de ikke tænkte ordentligt igennem, og senere fortryder. Man kan ikke altid bebrejde sig selv de dårlige beslutninger, man tager.

Du lyder som en meget reflekteret og samvittighedsfuld dreng, og det er faktisk kun en god ting, at du tænker så meget på, hvordan dine handlinger påvirker andre omkring dig. Det er empati, og det er en af de vigtigste egenskaber man kan have, når man vil forstå sin omverden, sig selv, og forholdet derimellem.

Jeg håber, at du får en god, stille og rolig snak med din mor.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat