Brev

Hjælp

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Mange tak for dit brev!

Det er klart, at du bliver bange, når dine forældre skændes og slås. Du skal ikke opleve vold derhjemme. Heller ikke selvom dine forældre altid bliver gode venner igen. 

Det bedste du kan gøre er, at fortælle det til en voksen. Fx din lærer. Din lærer har sikkert lagt mærke til, at du ikke kan koncentrere dig i skolen. Du kan fortælle din lærer, at det er fordi, du er bange over det derhjemme. 

Vold er meget skadeligt. Derfor skal din lærer hjælpe dig, så det stopper. Det betyder, at din lærer skal tale med kommunen.

Kommunen kan hjælpe både dig og dine forældre. Så I alle får det bedre sammen. Måske kan din mor og far også få noget hjælp til restauranten, så din far ikke er så stresset over det. 

Du kan også selv tale med din kommune. Du kan ringe anonymt til dem. Du kan finde telefonnummeret på deres hjemmeside.  

 

Her på BørneTelefonen vil gerne hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du kommer i kontakt med din kommune. Eller får anden hjælp. Du kan ringe til os på 116111.

Måske frygter du, at det hele bliver værre, hvis du fortæller om det. Fortæl det alligevel. Så du og din familie kan få hjælp. Voksne som slår, har nemlig brug for hjælp. Og jeg tror faktisk ikke, at dine forældre har opdaget, hvor meget de skændes. Og hvor bange du bliver. 

Og så synes jeg at du skal ringe til din faster igen. Det hjælper dig sikkert at tale med en, der kender dig og

Se også mere om vold i familier på http://www.brydtavsheden.dk/har-du-brug-for-hjaelp/se-film-hor-musik

Kærlig hilsen 
BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat