Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hemmelighed

Hej jeg er en pige på 12 år og jeg har fundet noget jeg nok ikke skulle se. Jeg kom hjem fra skole og jeg skulle finde et hårspænde som jeg havde tabt jeg gik ind på min mors værelse og der lå en dildo på natbordet. Jeg har holdt det hemmeligt i 2 år snart og tænker hele tide over det når jeg går ind på min mors værelse hvordan skal jeg fortælle det til min mor?

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at se en dildo på ens mors natbord. Det kan føles meget grænseoverskridende, når man ser noget som kan føles så privat.

Jeg kan høre i dit brev, at det er noget, som du har tænkt på længe. Kunne du forestille dig at fortælle din mor det? Jeg kan sagtens forstå, at det er en svær samtale. Måske du kan vise hende det her brev? Det kan være en rigtig god måde at starte samtalen på.

Jeg tænker, at din mor nok gerne vil tale med dig om det. Hun vil måske endda synes, at det er rigtig godt, du siger det. De fleste forældre vil gerne vide det, hvis deres børn går og bekymrer sig om ting.

Nogen gange kan det også hjælpe at tale med nogen på sin egen alder. Måske har du en god ven eller veninde som har oplevet noget, der minder om det?

Uanset hvad, så tror jeg det vigtigste er, at du får sagt det højt til nogen. Det kan være den bedste måde at få ro på tankerne.

Hvis du har brug for flere råd eller vejledning, så er du velkommen til at chatte eller ringe på 111116.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat