Brev

Har jeg fået en depression?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år!

Din egen læge kan vurdere, om du har en depression eller er ved at få en. Nogen gange kan man føle sig deprimeret når der er rigtig mange ting omkring en, som fylder en helt op. Jeg kan ikke vurdere om det er depression eller andet. Derfor foreslår jeg, at du får en tid ved lægen, sammen med din mor eller din far. Du kan også selv ringe og få en tid, måske snakke med lægen i telefonen. Eller få en tid og måske vil du have din mor med? Lægens telefonnummer står på dit gule sundhedskort.

Du beskriver rigtigt godt de ting, som du spekulerer på for tiden og jeg gad nok vide, hvad dine forældre ville sige, hvis de vidste dette. Dine forældre skal jo passe på dig og hjælpe dig. Så du kan have det godt både derhjemme, i skolen og med kammerater. Selv om dine forældre ikke vil bo sammen mere, tror jeg på, at de holder af dig og ønsker for dig, at du har det godt. Måske skal dine forældre have lidt hjælp til at se, at du har brug for, at de passer på dig og taler med dig i denne tid, hvor der sker mange ting omkring jer. Du kan hjælpe dem med at forstå, at du har brug for at de lytter og forstår,  hvordan det er at være dig. Har du mod på det?

Du har måske en mormor eller en bedstemor, som kan hjælpe dig med at tale med dine forældre? Måske kan din søster hjælpe dig med at tale med dine forældre? Hun kender dem jo også ret godt.

I forhold til  at være hos din far i weekenden, så har du ret til at sige, hvordan du ønsker, det skal være Det hedder initiativret og du kan læse mere i faktaboksen, som jeg sætter ind.

 Du kan også ringe til Børnenes Skilsmissetelefon og få en snak med en sød rådgiver. De kan hjælpe dig med at finde ud, hvordan du kan bruge din initiativret til at få ønsker hørt. Du kan ringe på dette nummer: 20 600 550  Mandag til fredag kl 11 -16. Jeg tænker,det vil være rigtigt godt at få talt om dine ønsker om, hvor meget du er hos far og hos mor.

De kærligste hilsner

BørneTelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat