Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har jeg fået en depression?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år!

Din egen læge kan vurdere, om du har en depression eller er ved at få en. Nogen gange kan man føle sig deprimeret når der er rigtig mange ting omkring en, som fylder en helt op. Jeg kan ikke vurdere om det er depression eller andet. Derfor foreslår jeg, at du får en tid ved lægen, sammen med din mor eller din far. Du kan også selv ringe og få en tid, måske snakke med lægen i telefonen. Eller få en tid og måske vil du have din mor med? Lægens telefonnummer står på dit gule sundhedskort.

Du beskriver rigtigt godt de ting, som du spekulerer på for tiden og jeg gad nok vide, hvad dine forældre ville sige, hvis de vidste dette. Dine forældre skal jo passe på dig og hjælpe dig. Så du kan have det godt både derhjemme, i skolen og med kammerater. Selv om dine forældre ikke vil bo sammen mere, tror jeg på, at de holder af dig og ønsker for dig, at du har det godt. Måske skal dine forældre have lidt hjælp til at se, at du har brug for, at de passer på dig og taler med dig i denne tid, hvor der sker mange ting omkring jer. Du kan hjælpe dem med at forstå, at du har brug for at de lytter og forstår,  hvordan det er at være dig. Har du mod på det?

Du har måske en mormor eller en bedstemor, som kan hjælpe dig med at tale med dine forældre? Måske kan din søster hjælpe dig med at tale med dine forældre? Hun kender dem jo også ret godt.

I forhold til  at være hos din far i weekenden, så har du ret til at sige, hvordan du ønsker, det skal være Det hedder initiativret og du kan læse mere i faktaboksen, som jeg sætter ind.

 Du kan også ringe til Børnenes Skilsmissetelefon og få en snak med en sød rådgiver. De kan hjælpe dig med at finde ud, hvordan du kan bruge din initiativret til at få ønsker hørt. Du kan ringe på dette nummer: 20 600 550  Mandag til fredag kl 11 -16. Jeg tænker,det vil være rigtigt godt at få talt om dine ønsker om, hvor meget du er hos far og hos mor.

De kærligste hilsner

BørneTelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat