Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har dummet mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige dreng

Det kan være virkelig svært at styre lysten og fantasierne, fordi hormonniveauet i hjernen er tårnhøjt. Det er helt normalt. Men alligevel er du også nødt til at tænke over, hvordan det er for pigerne, at du pludselig deler billeder at dit lem. Det kan jo være, at der er nogen som ikke synes, det er fedt at du bare deler uden at få lov.... Mon du tænker over det? 

Mobilteknologien er på en måde ret tarvelig, fordi den gør det alt for nemt at handle på sine impulser. Ét klik og bang! Så er billedet sendt og man kan ikke fortryde. Og bekymringen om det deles videre dukker op, for sent. 

Risikoen for, at en pige en dag deler et billede af dine kønsdele er tilstede. Det kan også være, at en pige synes det er ret grænseoverskridende og går videre med fotoet, for at få det til at stoppe. Vi får ret mange breve fra børn og unge, som er meget ulykkelige over at modtage og få private og intime fotos spredt på nettet af venner og tidligere kærester. Så vi ved på BørneTelefonen, at der findes mange mennesker, der ikke forstår, at det er ulovligt og meget forkert at dele billeder af andre. 

Mit råd til dig kunne være, at så snart du kan mærke liderligheden, så slukker du mobilen og lægger den væk. Helt væk, f.eks. ned i en lukket skuffe i et andet rum - måske i køkkenet. Og du skal ikke tage telefonen op igen, før du er helt klar i hovedet. Du må bruge de fantasibilleder du har inde i hovedet, i stedet for. Eller vær sammen med andre, så impulsen til at dele styrer sig, fordi du er sammen med andre. Kunne du prøve det?

Alternativt kan du arbejde på at få en kæreste, så I kan kigge på hinanden, uden at skulle sende billeder frem og tilbage. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, men det skal nok ske en dag.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat