Brev

Gravid og kønssygdomme?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Tak for dit ærlige brev til BørneTelefonen. Jeg kan godt høre, at din oplevelse har gjort dig bekymret.

Jeg tænker primært to ting, når jeg læser dit brev.

For det første lyder det som om, at du kun var meget kort oppe i din kæreste. Og du skriver ikke, om du fik udløsning, da du var oppe i hende?

Hvis du fik udløsning – så kan hun være blevet gravid. Og så er det vigtigt, at hun hurtigt kommer til lægen. 

Hvis ikke du fik udløsning, så er sandsynligheden for, at du har gjort hende gravid, lille. Det kan rent teknisk godt kan lade sig gøre, at gøre en pige gravid med det sekret, der kommer før selve udløsningen. Men det sker sjældent. 

Hold derfor øje med, om hun får hendes menstruation. Hvis den ikke kommer som den plejer, så køb en graviditetstest i supermarkedet. Er den positiv, så skal din kæreste hurtigst muligt til lægen. Og jeg vil råde jer til også at få en snak med jeres forældre om, hvad I så skal gøre. 

Jeg har svært ved at sige, hvad din kløe er. Men for nogen kan bakteriefloraen i pigens skede godt give drenge svamp - og det kan godt blive lidt rødt og klø. Jeg tænker dog, at du skal gå til lægen, hvis du ikke snart får det bedre. 

Kønssygdomme snitter, når man har sex uden at bruge kondom. Hvis din kæreste har haft sex med andre end dig uden at bruge kondom, kan hun altså godt have en kønssygdom. Og så skal I begge tage til lægen og blive undersøgt for kønssygdomme. Men kan nemlig godt blive smittet uden selv at vide det. Og man mærker ikke altid noget til det.

Du får lige et link til Sexlinien. Her skriver de en masse gode ting om det med sex: http://www.sexlinien.dk/

Hvis du har andre spørgsmål eller har brug for at tale, er du også altid velkomme til at ringe til BørneTelefonen på 116111 

Kærlig Hilsen BørneTelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat