Brev

Grænse overskridene( kæreste)

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit modige og ærlige brev. Når jeg læser dit brev kan jeg godt forstå, at du føler dig forskrækket og føler dine grænser er blevet overskredet.

Oplevelsen med din gamle kæreste lyder ubehagelig og det lyder som om du blev meget chokeret og måske derfor har haft svært ved at sige stop. Men jeg er sikker på, at du viste på mange andre måder, at det ikke var ok for dig.

Din vigtigste ret du i forhold til en dreng/kæreste er din ret til at sige eller vise nej. Du kan sige eller vise nej når som helst, når der sker noget du ikke har lyst til eller føler dig parat til.

Det er godt du fik slået op med din kæreste og fik sagt fra så godt som du kunne - det var modigt gjort.

Det du har oplevet er ubehageligt, grænseoverskridende og var meget forkert gjort af din kæreste.

Jeg tænker, at du har brug for noget hjælp fra en voksen. Det her er ikke noget du skal klare alene. Din gamle kæreste skal vide, at han har gjort noget forkert og at han skal lade dig være i fred.

Jeg tænker også, at du har brug for at få fortalt om din oplevelse, så du ikke skal gå rundt med den indeni. Du har ikke gjort noget galt her, så du behøver ikke være bange for, at der er nogen der bliver sure eller vrede på dig.

Jeg ved ikke hvordan, du har det med dine forældre. Men jeg tænker, at dine forældre vil hjælpe dig så godt de kan, hvis du fortæller dem om det, der er sket. Måske vil det være det brev, du har sendt til mig og mit svar, du kan give til en af dine forældre eller en anden voksen. Så de ved, at du har brug for hjælp og trøst. 

Fra mig får du et stort knus, og jeg håber, at du vil bruge noget af dit mod til at få hjælp fra en voksen - også selvom det kan være svært lige at få gjort. 

Du er også altid velkommen til at ringe eller skrive til BørneTelefonen på 116 111. Vi vil altid gerne lytte og hjælpe dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Bryd Cirklen

Hjælp til unge, der er seksuelt grænseoverskridende overfor børn (over 18 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat