Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Frygten for min far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år

Når jeg læser dit brev, bliver jeg berørt over alt det, du har været igennem i din barndom. Det er meget svært for et barn at vokse op i en familie med vold, og jeg kan godt forstå både dit had og dine aggressioner, og at du har haft psykiske sammenbrud. Når du så tydeligt kan huske de episoder, du fortæller om, er det fordi, den slags gør voldsomt indtryk på børn. Og det sætter sine spor, så man som du f.eks.kan opleve angst, vrede og psykiske nedture.

Det er slet ikke i orden, at din far ( din mors mand ) har været voldelig mod sin familie gennem så mange år. Og det er også forbudt ved lov at være voldelig. 

Du skriver, at I var på krisecenter på et tidspunkt, men at din far opsøgte jer med det resultat,at I kom til at bo sammen igen. Nu har din mor heldigvis besluttet sig for skilsmisse. Det er godt, og jeg vil håbe for dig, at din mor holder bedre fast i sin beslutning om at afslutte forholdet til sin mand denne gang.

Jeg kan godt forstå, at du og din søster er bange for, at han finder jer igen. Det er en god ide med beskyttet adresse, men som du ved, er det ingen garanti for, at han ikke kan finde jer. Hvis det sker, vil jeg anbefale, at din mor henvender sig til politiet hurtigst muligt. Så er der mulighed for, at han kan få et tilhold, dvs. at han får forbud mod at vise sig på jeres adresse. Hvis han ikke overholder tilholdet, kan han blive straffet.

Endelig er der også muligheden for at opsøge et krisecenter igen, hvis det bliver nødvendigt.

Måske er det en god ide, hvis din mor får noget støtte til at komme igennem skilsmissen og holde fast i den. Det kan hun få f.eks. ved at henvende sig til Mødrehjælpen, hvor der er rådgivere, der er rigtig dygtige til at støtte familier, der er i en vanskelig situation. Hvis I googler Mødrehjælpen sammen, kan I se, hvad de kan tilbyde jer.

Din mor er også meget velkommen til at ringe til vores forældretelefon på 3555 5557. Her er der rådgivere, der er parate til at lytte og hjælpe.

Jeg vil gerne give dig personligt lidt vejledning til, hvad du kan gøre for dig selv. Jeg tror, du kan have glæde og støtte af at kigge på www.brydtavsheden.dk Det er et tilbud, der henvender sig til børn og unge, der lever med vold i familien. Og du har jo netop med dit brev brudt tavsheden. Her kan du møde andre unge, der har problemer med vold, og du kan få kontakt med rådgivere, der har særlig indsigt i voldsramte familier.

Jeg vil også gøre dig opmærksom på, at du kan få hjælp og støtte af en bisidder fra Børns Vilkår, hvis der skal være møder med socialforvaltning eller andre myndigheder om din egen situation i en voldsramt familie. Det kan f.eks. være, hvis du på et tidspunkt får brug for at flytte for dig selv.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat