Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Frygt for fremtiden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12,

Puha, hvor er det mange tanker, du går med. Jeg godt forstå, at du synes det er svært. Hvor er det godt, at du gerne vil have hjælp, og har skrevet her til os. 

Du spørger, hvordan du kan slå tankerne til side, og det ved jeg ikke om du kan helt alene. Men jeg ved, at det vil være rigtig godt for dig at tale med en voksen om det. En voksen du har tillid til, og som kan hjælpe dig med de ubehagelige tanker.
Du skriver at, der hvor du har det bedst er i skolen. Jeg er glad for at høre, at du har det godt der. Derfor tænker jeg, om du mon kan tale med din lærer om din frygt for fremtiden? Måske kan han/hun hjælpe dig med at få lidt ro på tankerne.

Jeg tænker også på, at du måske skal fortælle din familie, at du får det skidt, når I taler om alt det voldsomme, der sker i verden. Det kan jo være at de kan tale om det på et andet tidspunkt? Eller at I kan tale om det på en anden måde. Det kan også være en god idé, hvis du kan fortælle dine forældre, om den frygt du har. Så kan de måske hjælpe dig med at forstå situationerne, som man ikke kan undgå at høre om, men som kan være meget skræmmende. Så det ikke vokser sig unødigt stort for dig.   

Man skal huske at mange af de ting, der sker i verden og som man ser i nyhederne, ikke nødvendigvis har noget med Danmark at gøre. Derudover bliver ting nogle gange gjort større i tv, end de i virkeligheden er, sammenlignet med alle de fredelige og gode ting, der også sker i verden.

Måske vil det også være godt for dig, at ringe til BørneTelefonen. Der kan man ringe fra 11-23 hver dag, så sidder der voksne klar til at tale med dig. Du kan måske også bruge vores guide på hjemmesiden til at finde ro, når man er utryg eller bange: https://bornetelefonen.dk/find-ro-0

Held og lykke med at få styr på tankerne.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat