Brev

Fortælle ham det?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 16 år,

Hvor er det dejligt, at du og din kæreste har det så godt sammen. Jeg kan godt forstå, at du gerne vil passe på jeres forhold. Jeg tænker, det er meget vigtigt, at du holder fast i din ærlighed omkring, hvad du føler, og hvad din historie er.

Det betyder ikke, at du behøver at fortælle din kæreste alle detaljer. Men at du fortæller, du har haft en svær periode i dit liv og sige, at han gerne må stille spørgsmål til dig, hvis der er noget, han vil vide mere om.

Jeg tænker, det er vigtigt, at han får at vide, at der er voksne, som passer på dig og hjælper dig. I to skal være kærester sammen! Han skal vide, at det ikke er hans opgave og skyld, hvis du en dag er lidt trist - med mindre det har direkte noget med ham at gøre.

Jeg ved godt, at det er meget sårbart. Men det er også meget ærligt og respektfuldt, og det skal du holde fast i, for det kan være med til at hjælpe dig videre med den historie, som du har haft.

Jeg får lyst til lige at skrive lidt til dig om, at der er mange unge i din alder, der føler det samme som dig - med at humøret kører op og ned. Den ene dag er man super glad, og den næste dag møg ked af det uden helt at kunne sige hvorfor. I har en alder, hvor der sker super meget med jeres kroppe, og ens hormoner er ved at finde deres plads i kroppen, og det kan også give disse humørsvingninger.

Jeg håber, du kan bruge svaret og holder fast i din ærlighed omkring dig selv – du er stærk!

Du kan altid ringe til BørneTelefonen 116111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat