Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

For mange problemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 12 år

Det lyder vildt, det du skriver og derfor er det super godt, at du har skrevet brevet. Det er tydeligt, at du har brug for hjælp og nogen at støtte dig op ad. Jeg tænker dog, at det ikke kun er dig, der har brug for hjælp. Dine forældre, dine venner og din skole har også brug for hjælp.

Der er det særlige ved mobning, at det smitter. Det gør det på den måde, at selv om det "kun" er dig det går ud over, så er der mange andre, der kigger på og bliver utrygge ved, om det også kan komme til at gå ud over dem. Derfor vil jeg også komme med nogle ideer, som handler om, hvad din skole kan gøre.

Det vigtigste lige nu er, at du får delt de dårlige oplevelser og svære tanker med nogen. Prøv at tænke over, hvem du tænker vil være gode for dig? Kan det være en forælder, lærer, en pædagog, træner eller måske en forælder til en af dine venner. Det kan også være en af dine tætteste venner eller veninder, som kan støtte dig i at få talt med en voksen. Kender du det, at hvis man først har fået sagt det svære højt én gang, så kan det være nemmere at gøre igen? Du kan også overveje at tage en god ven eller veninde med, når du skal snakke eller skrive det til en voksen.

Nogle gange er det svært for forældre at vide, hvordan de skal hjælpe, når deres børn ikke trives i skolen. Det kan være en grund til, at de siger, at du bare skal lade som ingenting. Jeg tænker, at dine forældre skal have hjælp til at finde ud af, hvordan de kan støtte dig. Dine forældre kan ringe til  din lærer eller til vores ForældreTelefon 35555557 og få nogle ideer. Dit brev viser så fint, hvordan du har det. Prøv at tænke på, om du skal vise dit brev til dine forældre. Så ved dine forældre, at du er bekymret for at de siger, at du skal lade som ingenting, fordi du ikke kan bruge det som hjælp.

Det er skolens ansvar, at der ikke foregår mobning. Derfor vil det være rigtig fint, hvis du taler med en voksen fra skolen. Det kan du måske gøre sammen med dine forældre. Skolen kan få hjælp til at skabe et godt fællesskab og en skole hvor der bliver gjort noget, hvis der foregår mobning - både det i skolen og på Facebook. I kan måske vise dette link til skolen https://bornsvilkar.dk/radgivning/skoletjenesten/skole-tjenesten

 

Jeg tænker, at det kunne være en idé at ringe ind til os på BørneTelefonen på 116111. Så kan du øve dig i, hvad du skal sige til dine forældre eller andre voksne. 

De kærligste tanker og kram fra BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat