Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Flytte skole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej M.

Jeg kan godt forstå, at du er spændt og nervøs for at starte på den nye skole. Det er jo noget nyt og spændende, der venter. De børn, jeg har snakket med, der enten har flyttet skole eller har fået en ny klassekammerat, der har flyttet skole, de har klaret det rigtig godt. I de klasser, hvor jeg har set der er kommet en ny elev, der har den nye elev hurtigt fået nye venner, og de andre i klassen har været søde til at tage imod. Husk, at du jo er "den nye og spændende", så de andre vil nok flokkes om dig for at lære dig at kende.

Måske kan det hjælpe på din nervøsitet, hvis du tager hen og besøger den nye skole, hilser på din nye klasse og snakker med nogle af lærerne. Hvis du siger til lærerne, at du er nervøs for at skulle starte et nyt sted, så vil de helt sikkert også gerne hjælpe dig.

I forhold til makeup, så er det jo meget forskelligt fra skole til skole. Måske kan du gå ind på skolens intranet og se, om der ligger nogle billeder, så kan du måske finde ud af, hvordan det er på den nye skole. Ellers kan du jo også spørge læreren, som helt sikkert godt vil kunne forstå, at du gerne vil prøve at passe ind til at starte med.

Jeg håber, du kan få lidt ro på og tage skoleskiftet som en mulighed for at lære nye spændende personer at kende, og jeg er sikker på, at det nok skal gå godt.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat