Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Far utro?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A på 12 år!

Sikke en svær situation du er havnet i. Det er rigtig godt, at du skriver til Brevkassen for at få hjælp. Den viden, du har om at din far skriver mails med en kvinde, er alt for meget at gå med alene. Det lyder også som om, at du tænker rigtig meget på det, og bekymrer dig om, hvad det kan komme til at betyde for jeres familie. Det kan jeg godt forstå. Det er også rigtig ubehageligt at opdage sådan noget. Det kan man ikke lade være med at tænke på, og blive ked af det over.

Det er helt naturligt, at man kan blive meget mistroisk overfor mennesker, som man har en fornemmelse af, er i gang med noget, de ikke burde. Det er meget normalt, at man begynder at tvivle på, om det de siger, nu også er rigtigt. Ligesom når du tvivler på, om det er sandt, at din far har været på café med sin ven, eller om han i virkeligheden har været ude med en anden kvinde.

Det er også meget almindeligt, at man får et behov for at tjekke, om det man har opdaget, er rigtigt. Dette er måske lige så meget fordi man håber på at finde noget (en mail), som beviser, at det ikke er rigtigt, at han skriver til en anden kvinde. Man ønsker bare, at det ikke skal være sandt, så man ikke længere behøver at bekymre sig om det, og så ens liv kan forsætte, som det hele tiden har gjort. Kan du mon genkende noget af det?

Jeg kan godt forstå, at du ikke ønsker, at dine forældre bliver skilt, og at du ikke har lyst til, at jeres ferie bliver ødelagt eller at din søster bliver ked af det. Men som du selv skriver, er du også i tvivl, om du kan være på ferie med din familie i 2 uger, når du ved det om din far. Som jeg tidligere skrev, synes jeg, det er en alt for stor viden og bekymring, du går rundt med alene. Jeg kan godt forstå, at tanken om at skulle på ferie med din familie i 2 uger, og gå og lade som ingenting, er alt, alt for hård. Det er der ingen, der ville kunne holde til. Selv om du ikke har lyst til at snakke med nogen om det, tænker jeg alligevel, at det er rigtig vigtigt for dig at få det gjort, så du ikke selv skal stå med så stor en bekymring. Jeg ved godt, at det kan lyde rigtig ubehageligt, men du har allerede taget det første skridt, ved at skrive og fortælle Brevkassen om det. Måske kan du også mærke, at det har lettet dig en lille bitte smule at skrive og fortælle om det?

Jeg kan godt forstå, at du synes det er svært at snakke med din mor om. Sikkert fordi du ikke har lyst til at gøre hende ked af det. Men måske er der en anden voksen – det kunne være en i din familie (moster, mormor), en lærer eller måske en venindes mor – som du kunne fortælle det til? Så kan den voksne finde ud af, hvad I skal gøre ved det, og fx tage en snak med din mor eller far om det? Måske er du ikke klar til, at den voksne siger det til dine forældre endnu, men det er i hvert fald vigtigt, at du har nogen at dele dine tanker med, så du ikke går med dem alene. Hvad tænker du mon om den idé?

Jeg håber, at du kan bruge mit svar, og håber at du får snakket med en voksen, så du kan få en dejlig ferie uden for mange bekymringer.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat