Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Familie konflikter

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Jeg kan godt forstå,at du tænker meget over din familie, og hvad der skal ske. Dine forældre skændes ofte, du er vred på din far og bekymret for din mor og nok også lidt for din bror. Selv om der er problemer mellem dine forældre, behøver det ikke betyde, at de er på vej til at blive skilt. Men jeg kan godt forstå, at du tænker: "Hvad venter de på ?" -  for det kan være så svært at være i.

Det lyder som om, du er tættest på din mor. Måske er det muligt for dig at få snakket lidt om dine tanker? Det er både ensomt og tungt at gå med dem selv, og det kunne jo være, at din mor ville fortælle dig lidt om, hvad der sker, og hvad hun selv tænker om situationen.

Det er nemlig ikke altid, forældre er klar over, at deres børn opfanger alt, hvad der foregår. Det skal de have at vide af børnene. 

Hvis det viser sig, at din mor overvejer skilsmisse, kan hun finde nogle gode råd om, skilsmisser og børn på www.skiltmedbørn.dk

Hun kan også ringe til vores ForældreTelefonen på 35555557 og snakke med en rådgiver om sin situation - det er gratis ligesom på BørneTelefonen. Der er mange forældre, der er glade for at dele deres tanker med en rådgiver og få nogle råd til, hvad de kan gøre.

Det kan også være, at din familie kan få hjælp fra kommunen, hvis dine forældre er interesserede i det. Der er mange kommuner, der har familehuse, hvor man forsøger at hjælpe familier, der har svært ved at fungere sammen. Hvis dine forældre er interesserede i det, skal de kontakte kommunen og spørge til familierådgivning. Her kan de få rådgivning til, hvordan I som familie kan få det bedre sammen.

Jeg tænker på, om du måske har en god veninde eller en lærer, du kan snakke med, når det brænder på for dig. Det hjælper nemlig altid at få sine tanker og bekymringer ud. Så bliver det lidt nemmere at komme videre.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat