Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg blevet voldtaget

Hej bb

jeg er en pige på 11 år som går i 5 klasse

der var startet en ny dreng som hedder A.

Jeg syndes han var lidt i ved jeg kunne ikke lide ham overhovedet fra starten men jeg lod som om jeg kunne (jeg snakkede ikke til ham)

men så gik jeg et stykke fra skolen over til stationen og der stod han med nogle ældre drenge og de stod og røg cigaretter og joins

jeg gik bare vidre

da jeg kiggede der over igen så var de der ikke så gik de bag mig så gik jeg en anden vej så ville de nok stoppe med at følge efter mig fordi de ville blive trætte af at gå

men de gik stadig efter

så sagde jeg vis i bliver ved med at følge efter mig så skriger jeg så højt jeg kan

de fulgte stadig efter

så skreg jeg så gik en af de store drenge over og holdte mig om munden så kom A. over og tog mig på brysterne (rimelig udviklet af en 11 årig)

så rev jeg mig fri og løb ind i en tunnel der var lidt mørkt

så mærkede jeg en hånd i mine bukser

det var virkelig ubehaligt så jeg løb så stærkt jeg kunne med skoletaske på og da jeg var 2 huse væk fra mit eget hus så jeg bagud de var væk

så gik jeg ind ellers ville jeg være gået vidre men jeg kom ind og sagde Hej til min mor så ringede det på døren

jeg gik ned og åbnede det var A. jeg smækkede døren i og så løb jeg ind på mit værelse så kunne jeg høre at døren åbnede og min mors stemme og A’s stemme som spurgte om jeg var hjemme

jeg gik ud til min mor og sagde at jeg ikke boede her det var bare min kæreste der boede her for at få ham til at stoppe med at spørge og bare gå

men han blev stående og jeg lukkede døren og sagde farvel

så spurgte min mor hvorfor jeg sagde jeg ikke boede her

så fortalte jeg hende hvad der var sket

hun sagde at hun ville fortælle det til politiet

men de sagde at jeg nok bare havde fundet på det selvom det rent faktisk skete

hvad skal jeg så gøre nu

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære modige pige på 11 år

Sikke en voldsom oplevelse, du har været udsat for. Jeg kan godt forstå, at det gjorde dig både bange og utryg. Hvor er det sejt, at du kunne fortælle om det til din mor. Det fortæller mig, at du er virkelig modig, og at du har et trygt forhold til din mor. Det er jeg glad for at høre. Samtidig har I også fortalt politiet om de krænkelser, du har været udsat for - det er så flot. 

Jeg tænker, at det har været en virkelig svær situation for jer at være i, da politiet ikke ville tro på din fortælling.

Nogle gange når man oplever, at dem man viser tillid, ikke tror på én, kan det være rigtig svært at fortælle om det igen. Nogle kommer til at tvivle på, om de selv har gjort noget galt eller forkert. Mon det også har været sådan for dig, eller måske har det været helt anderledes?

Det er vigtigt for mig at fortælle dig, at det, de drenge har udsat dig for, på ingen måde er okay, og på ingen måde er din skyld. Du stiller spørgsmålet i dit brev, om du er blevet voldtaget. Ud fra det du fortæller, så har drengene ikke voldtaget dig. Men de har udsat dig for et seksuelt overgreb – og det er ulovligt, og det skal stoppes. På alt for mange måder har drengene overskredet dine grænser ved både at følge efter dig og tage dig på kroppen. Det er slet ikke ok. 

Jeg tænker, at det er vigtigt, at du får talt mere om, hvordan du har det, så dine tanker og den utryghed, du har oplevet, ikke kommer til at fylde for meget for dig. Måske kunne du sammen med din mor tage kontakt til en lærer på din skole, som du stoler på og er tryg ved?

På den måde kan skolen være med til at støtte op om din fortælling, så de kan hjælpe med at sørge for, at det ikke kommer til at ske igen – hverken for dig eller for andre. Det kan måske give dig noget af den tillid og tryghed tilbage, som du måske har svært ved at finde lige nu. Hvad tænker du mon om den idé?

Skolen kan hjælpe med at få talt med de drengene og deres familier, og de kan hjælpe med at tage kontakt til politiet igen, når og hvis du er klar til det.

Du kan også altid ringe til BørneTelefonen på 116 111, det er gratis og anonymt. Her sidder søde rådgivere, som kan støtte og vejlede dig endnu mere, hvis du har brug for det.

De kærligste kram fra BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat