Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er bange for min biologiske forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år.

Tak for dit brev. Jeg synes det er meget modigt af dig at dele med mig, hvad der foregår hjemme ved jer. Når jeg læser dit brev, bliver jeg rigtig bekymret. Jeg synes det er forfærdeligt at du lever under sådanne forhold og jeg håber at mit svar kan være med til at give dig modet til at fortælle en voksen, du stoler på, hvad der foregår hjemme ved jer.

Som du måske ved, er det ulovligt at udøve vold mod børn i Danmark. Man må ikke sparke, skubbe, slå eller låse børn inde. Udfra dit brev, kan jeg læse mig til at dine forældre ikke overholder reglerne. Når de bryder de regler, gør de noget ulovligt og de gør dig rigtig ondt. Det skal stoppes. Det er aldrig børnenes skyld, hvis der er vold i en familie, det er voksnes ansvar, at børn vokser op med omsorg og tryghed. Derfor er det vigtigt, du beder om hjælp. Så volden stopper, og du og din familie får hjælp.

Du skriver at du føler dig tryg, når du er i skole og sammen med dine bedsteforældre. Jeg bliver nysgerrig på, om der mon er nogen der ved hvad der foregår hjemme ved jer? Hvad tror du dine bedsteforældre eller din lærer ville sige, hvis du fortalte alt det du har fortalt mig? Jeg tror og jeg håber at de vil hjælpe dig med at få det stoppet. Hvis det er for svært at sige højt, kan du måske vise dit brev og mit svar. Hvad tænker du om det? Det er sådan hvis din lærer får at vide, hvordan du har det, så skal de hjælpe dig, det vil sige, de skal kontakte kommunen og fortælle om de ting du udsættes for, så du og din familie kan få hjælp, så det stoppes og du kan have en tryg hverdag, som alle børn har krav på.

For nogen børn kan det være meget svært at fortælle hvad der foregår derhjemme til nogen de kender. Måske du også er bange for, hvad dine forældre vil gøre, når de finder ud af du har bedt om hjælp. Det er helt forståeligt. Hvis du også har det på den måde, kan Børns Vilkårs bisidderordning være noget for dig. En bisidder er en voksen, der kender den danske lov og som hjælper dig med at tale med kommunen. Bisidderordningen er gratis og en bisidder vil støtte dig i at fortælle din historie. Bisidderen vil også være med til at sikre, at kommunen sørger for du kan være tryg, enten det så er derhjemme eller et andet sted. Du kan læse om bisidderordningen på https://bornetelefonen.dk/bisidder.

Hvis du tænker at en bisidder kan hjælpe dig, er den bedste måde at kontakte dem ved at ringe til Børnetelefonen på 116 111 og fortælle at vi har skrevet sammen og at du gerne vil have en bisidder. Du kan også skrive ind på Børnechatten eller på vores SMS.

Der er desværre mange børn, der oplever vold derhjemme. Derfor har Børns Vilkår lavet en side, der handler om at være barn i et hjem med vold. Jeg tænker at det måske kan være en hjælp for dig at læse på siden http://www.bornsvilkar.dk/BorneTelefonen/Temaer/Vold.aspx

Jeg håber meget på at du får hjælp til at få stoppet volden i din familie. Husk at du altid er velkommen til at ringe ind til Børnetelefonen også hvis du bare har lyst til at snakke.

Jeg ønsker dig alt det bedste

Med venlig hilsen

Børnetelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat