Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Eksem på testikler og penis

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 13-årige dreng

Godt at du skriver til os, for du må være ret bekymret lige nu. Jeg vil gerne berolige dig og sige, at jeg bestemt ikke tror, at du lider af kræft. Jeg har læst mig frem til, at der årligt kun er ca. 2 mænd ud af 100.000 danske mænd, som får konstateret peniskræft. Og de er næsten alle omkring 70-års-alderen.

Dit røde, kløende udslæt kan skyldes alle mulige andre ting: Svamp, allergi, rifter i huden eller (ufarlige) hudsygdomme.

Det er IKKE pinligt at have udslæt, heller ikke på kønsdelene! Det sker for næsten ALLE mennesker på et eller andet tidspunkt, at de oplever den slags udslæt, så du er ikke spor mærkelig eller speciel.

Men du skal afsted til lægen, så du kan få behandlet problemet professionelt og hurtigt. Lad være at eksperimentere med at smøre det med creme selv.
Dine forældre behøver ikke være med inde hos lægen, men hvis du have en recept på noget til at smøre på, skal de have besked. Så måske var det bedste, at du siger til en af dem: "Jeg har noget der klør, som jeg gerne vil have lægen til at kigge på". Og hvis du er ærlig og siger "jeg synes ikke, det er så rart at tale med jer om", tænker jeg at de nok vil respektere det og lade være med at forlange, at du skal forklare en hel masse.

Held og lykke med at komme hurtigt til lægen og få hjælp.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat