Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Eks-kæresten angriber.

Kære Brevkasse.

For snart 2 år siden. Slo jeg op med min kæreste. Han blev så vred at han en dag, sagde vi skulle gå en tur… Og der angreb han mig.. Jeg kan stadig huske smerten. Og frygter det sker igen…

Pliz hjælp mig

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Det er helt forståeligt at blive bange, når man oplever noget slemt. Og når en person, man har haft tillid til gør noget, som overhovedet ikke er okay. Der kan derfor opstå frygt for, at det kan ske igen.

Den frygt du går med kan komme til at tage meget plads i dine tanker. Måske forhindrer frygten dig også i at gøre nogle ting, fordi du bliver bange for at blive angrebet igen. Derfor tænker jeg, at det er vigtigt, at du får talt med nogen om det der er sket og hvordan du har det nu. Jeg har talt med andre, som synes det er svært at fortælle om noget så svært. Måske vil det være en idé at skrive det i et brev eller besked. For det er vigtigt, at du får støtte og hjælpe dig til at blive tryg igen.

Hvilken voksen vil du være mest tryg ved at tale med eller skrive det til? Det kan for eksempel være dine forældre, en anden fra familien, en venindes mor eller en lærer. Måske har du en veninde, der kan hjælpe dig med at snakke med en voksen?  Det er i hvert fald vigtigt, at du får talt med en voksen, som kan hjælpe dig med den frygt som du kæmper med. Måske kan du gå en tur med en af dine forældre og få snakket om det - måske bliver det nemmere når I går sammen? 

Jeg håber, at du får mod til at få talt med sød voksen om det. Det er super flot, at du har valgt at skrive herind også efter, at der næsten er gået to år. Det viser også, at det stadig fylder hos dig og det er helt forståeligt, at det gør det. Du er altid velkommen til at ringe ind og snakke med os.

Kærlige tanker BørneTelefonen 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat