Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

EfterSkole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 14 år. 

Jeg kan læse i dit brev, at der sker rigtig mange ting i dit liv lige nu. Så jeg kan rigtig godt forstå, at du føler sådan. Det er altid hårdt, når der sker mange ting og når man skal tage svære beslutninger. Det kan være rigtig svært, at se enden på alle de ting der sker. Jeg vil hjælpe dig så godt som jeg kan. Jeg tænker, at vi tager en ting af gangen. 

Den første ting er omkring din skole. Jeg forstår ikke helt om du er blevet meldt ud eller smidt ud af skolen? Kunne du snakke med din mor om, hvad du kunne lave indtil du skal gå i skole igen? Du kunne måske finde et fritidsarbejde. Og du bør også få undervisning fx der hjemme. Det håber jeg, at din mor vil få skolen til at hjælpe med.
Alle der bor i Danmark har en sagsbehandler inde på kommunen. Sagsbehandlere hjælper med at finde løsninger til folk, der f.eks. ikke går i skole eller ikke har et arbejde. Måske kunne dig og din mor tage kontakt til kommunen og så kan de hjælpe dig. 

Jeg kan godt forstå, at du synes det er svært at lyve over for dine venner. Jeg vil råde dig til at fortælle dem sandheden. Fortæl dem, at du ikke går i skole lige nu. At du synes, at det er megasvært og du bare ønskede at alting gik super godt. Men det gør det ikke lige nu. Jeg er sikker på, at de vil være forstående over for dig. Du kan måske også sige, at du kom til at lyve, fordi du synes det var lidt pinligt at sige. Hvis du fortæller dine venner sandheden, så slipper du for at lyve en anden gang, når de spørger om skolen. Hvis du fik et arbejde, så ville det måske også være lettere for dig, at få sagt til dine venner, at du ikke går i skole lige nu. 

Jeg synes det lyder som en vildt god idé med efterskole. Selvom det kan virke skræmmende. Fordelen ved efterskole er, at man kan starte på en frisk, da der ikke er nogen, der kender dig. Der er rigtig mange unge mennekser med lavt selvværd, som får det godt på en efterskole. I løbet af sådan et efterskole år kan man få rigtig meget selvtillid og ens selvværd vokser. Det er en anden måde at gå i skole på. Man kommer meget tættere på lærerne og ens skolekammarater og det er en stor fordel, når man skal udvikle sig som person. Der er også efterskoler som er særligt gode til at tage fat på de faglige svære ting og løfte eleverne så de er med faglig. Det med at have det godt i skolen har stor betydning for, om man kan lære de faglige ting. Jeg synes, at du skal kaste dig ud i et år eller to på efterskole. Måske kan I kigge på denne her side med alle efterskolerne i Danmark www.efterskole.dk 

Hvor er det dejligt at høre, at din mor er blevet rask igen. Jeg synes det er vigtigt, at du får talt med hende om, at du har det svært lige nu. Måske kan du læse dit brev op for hende. Hvis du læser det for hende, så tror jeg hun kan forstå, hvordan du har det. Hvis du bedre kan snakke med din far om det, så synes jeg, at du skal læse brevet for ham næste gang han er hjemme eller ringe til ham. Det er vigtigt, at dine forældre får at vide, hvordan du har det. Ellers kan de ikke hjælpe dig. 

Du skriver, at du har lyst til at løbe væk, så der ikke er nogen der kan slå dig. Er der nogen der slår dig eller er det noget du føler? Det er slet ikke iok, hvis der er nogen, der slår dig. Hvis du har lyst til at snakke mere om det eller nogen af de andre ting, så er du er meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111. Vi kan også hjælpe dig med en voksen fra BørneTelfonen - en bisidder, hvis der er brug for det? Det kan du læse mere om her: https://bornetelefonen.dk/bisidder-b%C3%B8rnetelefonen

Kærlig hilsen

BørneTelefonen 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat