Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Droppet af min kæreste

Hej Brevkassen.

Min eks-kæreste N. truer mig med at ligge billeder af min pik på internettet,

hvad skal jeg gøre?

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år!

Det er en alvorlig trussel din ekskæreste udsætter dig for. Det er aldrig i orden at true med at lægge billeder af andre ud på nettet, som de ikke selv ønsker, bliver offentliggjort.

Det er selvfølgelig også rigtig vigtigt, at man selv tænker over, hvilke billeder man sender til andre, og ikke sender nogen, som de kan bruge i mod én - fx ved at true med at dele på nettet – hvis man bliver uvenner. Mit råd er for fremtiden kun at sende billeder til andre, som ikke er for private, og som kan ’tåle’ at blive delt. På den måde kan man undgå at komme i en situation, hvor andre kan true én med at dele private billeder.

Det bedste du kan gøre for at få stoppet din ekskæreste i at dele billederne, er at sige det til en voksen (det kan være dine forældre eller en lærer), som kan hjælpe dig. Jeg ved godt, at det ikke er det sjoveste at skulle fortælle, men jeg tænker, at det trods alt er bedre end at billederne kommer på nettet. Måske har du en god ven, som kan hjælpe dig med at sige det til en voksen.

Hvis du fx vælger at fortælle det til en af dine lærere, kan læreren måske tage en snak med din ekskæreste (hvis I går på samme skole) om, at det ikke er i orden, at lægge private billeder af dig ud på nettet. En anden mulighed kan være, at dine forældre ringer og snakker med din ekskærestes forældre om det.

På Børnetelefonens hjemmeside under 'Temaer' kan du læse flere gode råd omkring problemer på nettet, https://bornetelefonen.dk/tema/problemer-p%C3%A5-nettet

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Mange kærlige hilsner

BørneTelefonen

 

 

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat