Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Døden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Ja, det kan virke skræmmende når man tænker på at vi alle skal dø en dag. Især fordi det jo også gælder en selv og ens nærmeste. Jeg kan godt forstå dine modstridende tanker: på den ene side er det skræmmende at tænke døden. På den anden side, så ville det blive for langt og uendeligt, hvis man havde evigt liv.

Mon der er sket for dig siden, du er begyndt at tænke disse tanker? Nogen der er blevet syge omkring dig? Eller måske er der noget særligt I har snakket om derhjemme eller ovre i skolen?

Det er helt normalt at man i perioder kan tænke på døden og måske også blive lidt ked af det eller bange inden i. Man kan måske få de tanker hvis der sker noget omkring en, fx hvis nogen i ens familie bliver syg eller dør. Eller man kan få tankerne selvom der ikke er sket noget i ens liv. Det kan være film, bøger eller musik, der bringer tanker og stemninger frem.

Du skriver at du begynder at se verden og menneskeheden som ligegyldigt fordi vi alligevel forsvinder på et tidspunkt. Det kunne godt lyde som om det fylder meget for dig, at du har de tanker. Og så kan det være en rigtig god idé at dele tankerne med nogen. Har du prøvet at nævne det for dine forældre? Eller nogle venner? Jeg ved, at der er mange på din alder der også tænker over livet, døden og hvorfor vi er på jorden.

Det kan være at dine forældre selv har gjort sig nogle tanker om døden eller har noget at sige om døden og livet, som de vil dele med dig. Hvis du synes det er svært at snakke om, så kan du måske vise dine forældre dette brev? Det kan somme tider være nemmere at sige noget, hvis man skriver det.

Til sidst vil jeg sige at det er vigtigt at prøve at nyde at man lever, så længe man har livet. Hvis du prøver at få det bedste ud af det og gøre noget du selv synes er meningsfyldt, så tror jeg du får det bedre.

Kærlige hilsner

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat