Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Død

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år

Mange tak for dit brev og hvor er det godt, at du skriver – for du skal nemlig ikke gå rundt og føle dig ensom.

Det at miste en man holder af er hårdt. Det kan tage lang tid at sørge. Savnet vil nok altid være der, men vil med årene blive mindre.

Du skriver, at du græder, når du tænker på hende. Det er en helt naturligt, når man mindes et menneske, som man holder af.

Det kan tage lang tid at komme igennem den sorg det er at miste. Og det er også hårdt, når ens forældre samtidig er kede af det. 

Det er rigtig godt at få snakket med nogen om de følelser man har inden i. Derfor synes jeg, at du skal prøve at få fortalt dine forældre, hvordan du har det. At du savner din farmor. At du føler dig ensom. Det er ikke sikkert, at dine forældre har lagt mærke til det du føler, fordi de selv er i sorg. Men ved at få sagt det højt, kan de lytte til dig og støtte dig.

Fordi dine forældre også har kendt din farmor, har I sikkert en masse minder, som I sammen kan dele. På den måde vil hun leve videre gennem jer.

Jeg tænker, at det måske også kunne være en god idé, at få sagt det til en af dine lærere på skolen. Det kan være rart – både for dig og dine klassekammerater – at de ved, at du savner og sørger over at have mistet din farmor. Måske kan de også være med til at støtte dig.

 Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat