Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dette var så mit liv.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Tusind tak for dit brev! Hvor er det bare godt og modigt, at du besluttede dig for at skrive her ind! Det lyder som om, at du har haft en rigtig voldsom og ubehagelig oplevelse med din ekskæreste. Jeg kan godt forstå, at det har gjort dig rigtig bange! Hvis det samme var sket for mig, ville jeg også være blevet bange – også selvom jeg er voksen. Og jeg ved, at mange andre ville have det på samme måde.

Sådan en oplevelse kan sidde i en meget længe - også selvom du virkelig har gjort et stort og godt stykke arbejde for at komme ud af de følelser, du har haft efter overfaldet. Man kan bare ikke komme over sådan noget på egen hånd. Man har brug for hjælp, og man har brug for at fortælle nogen om det, der er sket.

Derfor er det så vigtigt, at du fortæller en, som er tæt på dig, hvordan du har det. Du skal have hjælp til at komme over den oplevelse og til at få det bedre, så du igen kan mærke dine følelser, og så du kan føle dig glad igen og smile – uden tårer i øjnene.

Du skal finde en voksen, du stoler på og har det godt med. Det er måske din mor? Det kan også være en lærer, en bedstemor eller en helt anden, du har et godt indtryk af. Det vigtige er først og fremmest, at du får talt højt om alle dine følelser og tanker. Det kan være rigtig svært at skulle fortælle om det hele. Hvis du har det sådan, hjælper det måske at skrive et brev til den person, du vil tale med? Du kan også give personen dit brev til mig, for dér har du beskrevet dine tanker og følelser så godt.

Når du taler med en voksen, f.eks. din mor, er det også vigtigt, at I går til lægen. Han/hun skal nemlig hjælpe dig med at finde ud af, hvad du har brug for, så du kan komme ud af de tunge tanker og følelser, du går rundt med – og så du kan få hjælp til at stoppe med selvskaden. Når man har været ude for sådan en oplevelse, som du fortæller om, er der mange, der f.eks. har brug for at tale med en psykolog. En psykolog vil kunne hjælpe dig med at få sagt alle de svære ting højt, og han/hun vil kunne hjælpe dig med at bearbejde følelserne, så du kan komme af med dem.

Det, din ekskæreste udsatte dig for, er ulovligt, og det er vigtigt, at du får hjælp til at komme over det, der er sket. Du fortjener nemlig at få det godt igen!

De kærligste hilsner og tanker
BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat