Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

det var så dummet

hey børnetelefonen

det fordi jeg har dummet mig meget

jeg har skype med en der tog billeder af mig da vi skype og jeg var nøgne

så nu vil han ligge det ud billederne ud

hvad skal jeg gøre??

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Tak for dit brev. Du er ikke alene med din oplevelse. Der er mange, både piger og drenge, der har oplevet det samme som dig. Det er nemlig både nemt og sjovt at snakke med mennesker på nettet, og det kan virke meget spændende at prøve forskellige ting af – fx at sende nøgenbilleder. 

Men faktisk er det ulovligt at have billeder af nøgne børn og at lægge dem ud på nettet. Hvis du kender ham, du Skypede med, eller hvis I kan Skype sammen igen, kan du fortælle ham, at du har undersøgt sagen og snakket med en voksen – og nu ved, at det faktisk er ulovligt, det han gør lige nu.

Hvis du ikke kan tale med ham igen, kan politiet måske hjælpe dig. Du skal samle alle de informationer, du har om ham. Hans brugernavn, hans rigtige navn (hvis du har det), hvor han kommer fra, og hvordan han ser ud.

Selvom det kan være svært, vil det nok være godt for dig, at få talt med en voksen om det, der er sket, fx din mor og far.

De kan også hjælpe dig med at anmelde ham til politiet, hvis I beslutter det. Det er ret vigtigt, at han bliver anmeldt - særligt hvis det er en voksen.

De vil også kunne trøste og støtte dig, for det kan være lidt hårdt at gå rundt med de bekymringer og tanker, du nok har lige nu.

Jeg ved fra andre, jeg har snakket med, at det kan føles meget svært at fortælle ens forældre, hvad der er sket.  Mange føler sig flove og er også nervøse for, om deres forældre bliver sure eller skuffede. Mon du også har det sådan?

Selvom ens forældre kan blive chokerede og måske lidt vrede over historien, vil de garanteret meget gerne vide det alligevel, så de kan hjælpe og støtte dig. Grunden til, at de f.eks. kan blive sure, er sikkert, at de bliver bekymrede.

Måske har du mod på at vise dine forældre dit brev sammen med mit svar? På den måde kan dine forældre selv læse om det, der er sket – og de kan også læse, at du ikke er den eneste, der har oplevet sådan noget på nettet.

I kan også sammen læse mere om, hvad man kan gøre i hæftet “Har du været nøgen på nettet?”.

Jeg håber, at du har fundet hjælp i mit svar. Du er altid meget velkommen til at ringe herind til os på BørneTelefonen på 116111. De bedste tanker og hilsner

BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat