Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Den eneste med mens

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Jeg ved fra andre unge, at det kan være svært at være den første til at få menstruation i en klasse.

Du skriver, at du måske er den eneste i din nye klasse, der har menstruation. Men måske er du ikke den eneste, det er bare ikke alle der fortæller, at de har fået menstruation - det kan bare være så svært at være den første

En idé kan være at du og dine forældre fortæller eller skriver det til din nye lærer og idrætslærer, så de ved hvilke tanker du går med. På den måde kan de hjælpe dig med at det bliver en rar oplevelse for dig at starte i en ny klasse. Også selvom du måske er den eneste, der har menstruation. Det kan jo sagtens være, du slet ikke er den eneste.

Du skriver, at du ikke kan være med til idræt. Er det fordi du får smerter, eller? Tit kan man nemlig få det rart af at røre sig lidt, når man har menstruation. Det behøver derfor ikke være nogen hindring for dig at være med. Men måske er det ikke så rart at klæde om og bade til idræt, når du har menstruation. Det kan også være en aftale, at du ikke skal bade - det tror jeg er muligt at aftale med idrætslæreren?

En sidste ting der kan være en god idé for dig er at snakke med nogen, om de bekymringer du har. Måske du kunne tale med dine forældre? På den måde kunne de hjælpe dig med, hvordan I bedst får talt med lærerne på den nye skole. Måske er det også tid til at sundhedsplejersken kommer på besøg i klassen og taler om menstruation, og andre vigtige ting om udvikling.

Jeg håber du kunne bruge mine råd. Hvis du har flere tanker, du vil snakke om, er du altid velkommen på 116111. Her sidder rigtig søde rådgivere klar til at hjælpe.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat