Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

cutting, selvmord, angst. hvad skal jeg gøre?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 12 år. 

Det virker til, at du har mange ting, som du tumler med og som du synes er svære. Jeg synes, at det er så dejligt, at du har din hest og dine venner på rideskolen, som du kan snakke med. Det skal du endelig blive ved med! 

Du skriver, at du ikke går i skole lige nu. Så tænker jeg, at din mor godt ved, at du har det skidt? Jeg tror det ville være rigtig godt, hvis du fik fortalt din mor hele sandheden. Altså at du cutter. Når man er 12 år og har det svært, som f.eks. angst og cutting, så er det rigtig vigtigt, at der er nogle voksne, som kan hjælpe en. De voksne kan kun hjælpe, hvis man får sagt højt, hvordan man har det.

Jeg er helt med på, at det ikke er sjovt, at skulle fortælle sin mor det, men det er den eneste måde hun kan få mulighed for at hjælpe dig på. Du kan nemlig godt få det bedre, hvis du får noget hjælp. Du behøver ikke have det sådan her. 

Hvis du synes det er for svært at snakke med din mor, er der så ikke en voksen på rideskolen, som du kan snakke med? Den voksne på rideskolen kunne måske hjælpe dig med, at få snakket med din mor. 

Det er super godt, at din hest kan få dig ud af sengen om morgen. Har du mulighed for at tage oftere ud på rideskolen. Hvis du kan/må det, så tænker jeg, at det ville være rigtig godt for dig. På den måde for du nogle timer, hvor du kan "glemme" angsten og styre uden om trangen til skære i dig selv. 

Du kan også kontakte www.selvskade.dk  De er vant til at rådgive unge, der gør selvskade. Måske kunne du kontakte dem sammen med din mor?  Din mor kan også få mere viden om det skade sig selv, og hvad der er godt at gøre. Ellers kan det være din læge, som du ringer og snakker med om det skader dig selv. Din læge kender dig også, og kan hjælpe dig. 

Jeg håber, at du får snakket med din mor, din læge eller en voksen på rideskolen. Husk, at du behøver ikke have det, som du har det lige nu. Du kan få det bedre, hvis du får hjælp til det. 

Du er også velkommen til at ringe eller skrive ind til os på 116111

Kærlig hilsen

BørneTelefonen. 

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat