Brev

Cutting

Jeg har et stort problem der handler om noget med cutte.

Min ven cutter og fik mig til at cutte og nu vil min ven hele tiden cutte med mig. Har ikke lyst og sidste gang sagde han jeg skulle cutte mig på min blodåre.

HJÆLP!

Pige, 8 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 8 år

Det er rigtig synd for din ven, at han er begyndt at cutte.
Ved du mon, hvorfor han gør det?

Det er selvfølgelig ikke noget, du skal være med til. Derfor er det rigtig godt, at du beder om hjælp.

Det er meget vigtigt, at du får talt med en voksen om det, så både du og din ven kan få hjælp

Mon ikke din ven også har brug for en voksen at tale med?

Hvis han går på din skole, vil jeg foreslå, at du taler med din klasselærer eller en anden voksen på skolen.
Det kan også være en voksen på fritidshjemmet, hvis I går sammen der. Eller det kan være en træner, hvis I går til sport sammen.

Hvis det er én, du leger med derhjemme, synes jeg, at du skal fortælle det til dine forældre, så kan de hjælpe.
Det synes jeg, at du skal gøre uanset hvad, for det rigtig vigtigt, at de hjælper dig med at sige fra, når der er noget, du ikke har lyst til.

Jeg håber, at du siger fra overfor din ven. Og du får hjælp fra de voksne, så cutttingen stopper hos dig og din ven.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Har du tanker som:
Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.